9. kolo
25.10.2008 13:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Manchester United ztratil body s Evertonem

Evertonu se před tímto utkání na domácím stadionu příliš nedařilo. Ani dnes sice nedokázal vyhrát, ale remíza 1:1 s Manchesterem United má i přesto velkou cenu.

Utkání mělo málem překvapivý začátek. Už v první minutě totiž dostal přihrávku do pokutového území Marouane Fellaini a z poměrně velké úhlu se snažil překonat Van der Sara. Holandský brankář ale ani zasahovat nemusel, jelikož obětavým zákrokem míč zblokoval na rohový kop Vidič. Na druhé straně to zkoušeli ze střední vzdálenosti Giggs i Park Ji-Sung, oba ovšem pálili nad.

V 10. minutě se dostal do výborné palebné pozice Luis Saha, ale také jeho střela byla pouze zblokována. Po tomto okamžiku měl Manchester opět navrch a snažil se překonat gólmana Howarda. Žádnou gólovku si však vypracovat nedokázal. Nejvážněji tak vypadal dalekonosný pokus Rooneyho, který letěl asi dva metry vedle tyčky. Everton na svou pasivitu směrem dopředu doplatil ve 22. minutě. Skvělý pas na hranici pokutového území dostal Darren Fletcher, obešel Lescotta a poslal míč přesně do brány.

Ve 26. minutě to zkoušel z dálky Ronaldo a o minutu později hlavičkoval po rohovém kopu pro změnu Vidič. Ani jedna šance gólem neskončila. Hra se s postupem času mnohem více vyrovnala, jenže nenabídla téměř žádnou skutečnou gólovku, a tak v první půli gól již nepadl.

Oba týmy nastoupily do druhé půle beze změn. Everton ovšem konečně začal hrát mnohem více aktivněji směrem dopředu, jenže opět se nedokázal přes svědomitě bránící Manchester dostat do nějaké zajímavé šance, ze které by byl schopný dát gól. Jediná nebezpečná střela Fellainiho byla zblokována, a tudíž se skóre stále neměnilo.

V 63. minutě to Toffees konečně vyšlo. Po centru do pokutového území z kopačky Nevilla se hlavou dokázal prosadit Marouane Fellaini. Nechybělo moc a už o minutu později se domácí fotbalisté málem ujali vedení. Ferdinandovu přihrávku na brankáře Van der Sara doběhl Yakubu a ihned vypálil. Hostující brankář s vypětím všech vyrazil míč alespoň na tyč. V 70. minutě se rozhodl kouč Ferguson stáhnout z trávníku útočníka Rooneyho a připravil jej tak o možnost vsítit v tomto utkání svůj stý prvoligový gól.

O tři minuty později dostal Manchester skvělou příležitost ke vstřelení branky. Zhruba z 18 metrů zahrával přímý kop Cristiano Ronaldo, ale naložil s ním prachbídně – trefil zeď. Everton byl v závěrečných minutách o něco aktivnější, největší příležitost ke vstřelení branky ale měl Ronaldo, jenž dostal skvělou přihrávku za obranu a snažil se přehodit gólmana Howarda. Jeho střelu ale ještě tečoval Yobo a změnil její směr. Za pár minut pro změnu hostující záložník nemířil přesně. Utkání tak vítěze nenašlo a oba týmy si rozdělí zaslouženě po bodu.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Everton je letos celkem v krizi a hlavně doma takže rozjetý Manchester by neměl mít problémy si odvézt tři body z Goodison Parku!

Reagovat
smazaný uživatel

mam vsazeno na ten zápas!! počítam to jako jasnou věc!

Reagovat
mike.84

noo a jací ste byli :D:D vyborně everton :), ronaldo tragedie :) jinak respect (ta našívka na ruce rozhodčího) jasně v praxi na uplnem konči zapasu jak řval tragedek bo rozhodčím... :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele