11. kolo
01.11.2008 13:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Fulham FC 1:0

Everton slaví další výhru. Proti Fulhamu byl favoritem a předzápasové prognózy také potvrdil. Jediný gól střetnutí vstřelil kanonýr Luis Saha až čtyři minuty před koncem normální hrací doby.

Zápas začal velmi opatrně, ani jeden celek nemohl říct, že by měl nějak výrazně a delší dobu navrch. Také brankáři se moc nezapotili. Až v 8. minutě měl hostující gólman Mark Schwarzer práci. Prudký a nebezpečný centr Nevilla ale dokázal před nabíhajícími fotbalisty chytit. O pár sekund později musel řešit pro změnu hlavičku Pieenara, se kterou si bez větších potíží poradil, podobně jako s následnou jemnou střelou Yakuba.

V 19. minutě všechny hostující fanoušky vystrašil svou tečovanou střelou z přímého kopu Mikel Arteta, jehož přízemní pokus musel vyrazit na roh až opět Schwarzer. Také na druhé straně to zkoušel z dálky Jimmy Bullard, ale o výsledku jeho dělovky z dobrých 25 metrů je škoda mluvit. Fulham měl v první půli také hodně štěstí. Střela Fellainiho se totiž zastavila o tyčku. Belgický reprezentant se tak potřetí v řadě prosadit nedokázal. Everton si poté na pár minut vypracoval tlak a několikrát nebezpečně zahrozil. V první půli měl navíc mnohem častěji míč na svých kopačkách, ale využít toho ke vstřelení branky nedokázal.

Po pěti minutách druhého dějství se málem radoval záložník Tim Cahill. Australský reprezentant ovšem po centru Artety hlavičkoval jen pár centimetrů nad. Svěřenci kouče Moyese začali mnohem lépe než jejich soupeř a několikrát nadělali londýnské obraně velké problémy. Fulham poprvé nebezpečně zaútočil v 57. minutě a hned z toho málem byl gól. Na centr ze strany si naskočil Gera a trefil břevno Howardovy brány.

Oba celky se snažily rozhodnout duel a především Cottagers byli v 72. minutě ke vstřelení branky neskutečně blízko. Přímý kop Bullarda Howard pouze vyrazil před sebe, kde se k dorážce dostal Bobby Zamora a trefil brankovou konstrukci.

Domácí trenér Moyes se snažil na poslední minuty utkání oživit ofenzívu, a tak v 75. minutě poslal do hry již třetího útočníka - mladíka Anichebeho. Evertonu se po pár minutách povedlo dokonce dát gól, jenže pro faul gólmana nemohl být uznán. V 87. minutě to už ovšem vyšlo. K hlavičce se dostal střídající Saha a rozhodl zápas.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

everton vyhraje 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

everton 1

Reagovat
smazaný uživatel

02 neni o cem Andy jim to vratiii

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele