23. kolo
28.01.2009 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Toffees jednou neuhlídali Persieho, a tři body jsou fuč

Gunners se sice po celých devadesát minut nesmířili se ztíženými herními podmínkami a hráli jako ospalí, přesto odváží z Liverpoolu jeden bod. Spasila je jedna povedená rána Van Persieho z 92. minuty. Do té doby hře dominoval spíše Everton.

Fotbalisty obou celků přivítal v Goodison Parku mokrý trávník a mlha, těžké podmínky se na jejich hře také dost projevovaly. Co však přesto lze bezpečně konstatovat, je fakt, že se s nástrahami nevyzpytatelného povrchu snáze seznámili domácí, Kanonýři se evidentně ani dnes dobře nevyspali. Pohled na jejich hru byl skutečně zoufalý, Toffees kombinovali daleko přesněji a s větším klidem. Přesto úvodní půlhodinka nabídla jen náznaky šancí, a to výhradně před brankou Almunii. První zajímavý okamžik zápasu však měl paradoxně na svědomí Denilson z Arsenalu, když ve 35. minutě nasměroval dalekonosnou ránu jen těsně vedle pravé tyčky brány Evertonu. To byla ovšem jediná za zmínku stojící příležitost první půle.

Z kraje druhého dějství si konečně sjednal pořádek favorizovaný Arsenal. V 51. minutě například potáhl kupředu míč Van Persie, aby posléze těsně před vstupem do pokutového území hledal spoluhráče na druhém rohu velkého vápna. K balonu se přiřítil Denilson, ovšem slabší levačkou vypálil vysoko nad. Domácí Cahill se však za pár okamžiků dostal ještě blíže gólu. Na hraně šestnáctky si prostrčil balon mezi dvěma soupeři, ale v nadějné pozici vypálil jen do boční sítě Almuniovy branky. Nicméně australský štírek si to všechno vynahradil v 61. minutě. To ho krásným centrem našel Baines, on se hravě odpoutal od Clichyho a nedal Almuniovi přesnou hlavičkou žádnou šanci. Zároveň šlo o jeho stou branku v kariéře.

Po inkasované brance se Arsenal prezentoval ve stejném duchu jako na začátku utkání. Nepřesných alibistických přihrávek bylo nepočítaně. Proto se de facto po zbytek střetnutí nedostali na dosah Howardovy svatyně, zatímco Cahill v 81. minutě zvesela zkoušel odolnost Almuniových rukavic. To bylo asi tak vše, co Everton ještě zkusil, pak už se zdálo, že mu postačí jen v klidu kontrolovat hodiny. Arsenal vypadal zcela bezmocně, ovšem pak přišel jeden povedený dlouhý míč od Diabyho a bylo všechno jinak. Ten si totiž zpracoval Van Persie a z levého rohu šestnáctky se opřel do balonu takovou silou, že ho Howard zvládl jen mírně přizvednout. V druhé minutě nastavení tak z ničeho nic holandský forvard spasil své mužstvo.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (14)

Přidat komentář
david_villa7

1:1(Arteta-Nasri)

Reagovat
smazaný uživatel

Pamutuji losnkou sezonu kdy sme tam vyhrali 4:1 věřím že vyhrajeme i letos ale bude to tak strašně težký

Reagovat
smazaný uživatel

postup evertonu

Reagovat
smazaný uživatel

teda vyhra evertonu

Reagovat
smazaný uživatel

JESTLI MI POSERETE MUJ JASNY TYKET ARSENAL TAK JSTE U ME SKONCILI JAKO SPICKOVEJ TYM V PREMIERE LEAGUE

Reagovat
smazaný uživatel

MUSITE VYHRAT TAKY TO POTREBUJETE

Reagovat
Tomtaf

2:5

Reagovat
smazaný uživatel

Everton doma moc nevyhrava. Arsenal venku taky moc nepresvedcuje ze patri do "Big 4". Oba tymy neprohrali 8 zapasu v rade. Zrejme jeden tymu skonci dnes svou snuru bez porazky. Myslim ze vyhraje Everton, Arsenal sice pujde do vedeni ae nakonec o nej prijde a prohraje tesne o jeden gol.

Tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim,že by mohla bejt plichtička

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
C-M@ster

Arsenal muze dekovat rozhodcimu. Denilson mel bejt davno venku za ty fauly. Cerny prase Diaby mel dostat minimalne zlutou.

Jinak Cahill paradni stovecka. Skoda, mohli se dost priblizit "kanonyrum".

Reagovat
smazaný uživatel

ty se klidni hochu, do Diabyho nadávat nebudeš ty rasisto jinak si tě najdu a zabiju

Reagovat
C-M@ster

Zadnej rasista nejsem. Nejsem proti cerne rase, ale proti Diabymu. Neumi udrzet nervy, stejne jako ty. A klidne me za to zab.

Reagovat
Devil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele