35. kolo
02.05.2009 16:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Chelsea FC - Fulham FC 3:1

Úvodní přestřelka slibovala do dalšího průběhu zápasu mnohé, nakonec držel úroveň zápasu rychlý přechod do útoku v podaní Chelsea. Ta se tak bodově dotáhla na druhý Liverpool. Naopak Fulham přijde o svou sedmou pohárovou příčku.

Londýnské derby začalo z pohledu nezaujatého diváka opravdu skvěle. Hned po padesáti vteřinách se s míčem rozeběhl Anelka, přihrál Maloudovi, který z první dával na hranici vápna Drogbovi. Tomu obdobně stačil jeden dotek s míčem, aby vrátil míč Anelkovi, který se hravě dostal za obranu a brankáře bez problémů překonal.

Jenže domácí radost netrvala ani tři minuty a míč ze sítě lovil Petr Čech. Nevland využil chyby Alexe, který zaspal při ofsajdové pasti a po několikametrovém sprintu vystřelil z rohu vápna ke vzdálenější tyči. Čech se po míči natahoval zbytečně. Stále běžela první desetiminutovka a Chelsea opět vedla. Anelka nahrál do běhu Drogbovi, ten se mu snažil vrátit míč do vápna, ale balon nakonec doputoval k Maloudovi, který nikým nehlídán pohodlně zakončil do protipohybu brankáře.

Poté se hra přeci jen uklidnila. Oba brankáři se v následujících dvaceti minutách prakticky nedotkli míče. O rozruch se tak zasluhoval především Drogba. Ten ve dvacáté minutě vsítil gól, bohužel pro jásající fanoušky, po odpískaném ofsajdu. Následně se snažil vymodlit penaltu po kontaktu s Koncheskym, ale rozhodčí správně do píšťalky nefoukl.

Další gólem zavánějící střelu tak vyslal až sedm minut před koncem poločasu Gera, který pohotově střílel z dobrých pětadvaceti metrů nad Čechovu branku. Na druhé straně úřadovali hostující obránci, když Pantsil se štěstím zblokoval gólovou střelu Maloudy na roh, po kterém v dobré pozici nepropálil obránce ani Lampard. Poslední šanci poločasu neproměnil Essien, který po přihrávce od Anelky mířil z dálky k bližší tyči, kterou o metr netrefil.

Po změně stran začali hráči Chelsea opět excelentně. Na počátku akce nemohl chybět Anelka, který potáhl balón, přihrál Drogbovi, a ten procpal míč pod Schwarzerem. Domácí snažení mohl po hodině hry výsledkově zvýraznit Lampard, kterému se naskytla skvělá příležitost z přímého kopu. I když obstřelil zeď, zamířil přesně do míst, kde stál připravený brankář, který tak dokázal vytěsnit míč nad břevno.

Lépe hrající favorité a Malouda si dost hlasitě říkal o penaltu, nicméně Fulham se nadále nevzdával. Z dvaceti metrů to dobře zkoušel k bližší tyči Kamara, ale branku o decimetry minul. Po chvíli zase Ivanovič katastrofálně přihrál Čechovi, který si vysloužil obdivný potlesk, když dokázal sebrat míč z nohou chytře vyběhnuvšího Zamory.

Na druhé straně se další skvělou přihrávkou do vápna blýskl Anelka, ale v plném běhu střílející Drogba zamířil jen těsně vedle Schwarzerovy branky. Právě velmi dobře týmově hrající Anelka mohl přidat svůj druhý gól v zápase sedm minut před koncem, ale po centru Maloudy jeho hlavička branku o nějaký ten decimetr minula. I přesto se zápas již dohrál v poklidu a domácí zaslouženě vyhráli o dva góly.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2.0

Reagovat
Lahvac-CZ

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Preju Fulhamu body, ale asi zvitezi Chelsea.

Reagovat
scholes18

remiza jak bejk..

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tak a teď vzhuru na barcu

Reagovat
smazaný uživatel

No, doufám, že tedka bude Barcelonu tlačit Chelsea..!!! Barcelona se nedotkne ani míče..Možná že se ho dotkne, ale až ho Barcelona bude vyndavat ze sítě..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele