15. kolo
30.11.2008 17:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Utrápené derby nakonec zná vítěze, je jím Arsenal

Po celý zápas bylo znát, že proti sobě stanula dvě mužstva, která v poslední době ani zdaleka nehrají v ideální pohodě. Do kontroverzního vyrovnání Van Persieho po hodině hry nevěděli co hrát Kanonýři, poté zase výrazně tápala Chelsea. Přesto se hrál na Stamford Bridge duel ve velkém tempu, jemuž by zřejmě slušela spíše remíza.

Zkraje utkání zvládali lépe přihrávky na krátkou vzdálenost okolo středového kruhu domácí hráči, hra Arsenalu byla mírně rozháraná. Už v páté minutě mohlo být Kanonýrům ještě hůře, když se užuž na Almuniu rozbíhal osamocený Kalou. Hosty zachránil až hraniční ofsajd, o který nejspíš nešlo. Postupem času se pak dokonce dalo hovořit o úvodním tlaku Chelsea, fotbalisté v červeném totiž téměř každou situaci vyřešili nejhorším možným způsobem, čímž se sami sráželi. Co nevidět se ale i Gunners probrali a na Stamford Bridge se konečně začal hrát pořádný fotbal.

Ve 14. minutě našel Adebayor centrem na zadní tyči Van Persieho, který pohotově zamířil mezi nohy brankáře Chelsea, ten naštěstí pro domácí včas zvládl sklapnout dolní končetiny a Gallas už dorážku přeběhl, nedostal se k ní. Ihned poté pokoušel z dálky štěstí Fabregas, trefil však přímo náruč Petra Čecha, záhy přestřelil Denilson. Přestože se nadále pokračovalo ve velkém tempu, další šance na sebe nechala dlouho čekat. Až ve 24. minutě posadil Bosingwa nádherně balon na hlavu nehlídaného Lamparda, jehož vychytal Almunia pravděpodobně jen díky dobrému předvídání. Po půlhodině hry však již neměl šanci, ani kdyby tušil, co se stane. Bosingwa poslal zprava tentokráte při zemi další centrovaný míč a na přední tyči si ho nešťastně srazil do vlastní sítě klouzající Djourou - 1:0.

Arsenal odpověděl okamžitě, i když ještě ne gólem. Van Persie opět pravačkou, znovu z velkého úhlu, ale stejně jako minule velmi nebezpečně vypálil a notně protáhl Petra Čecha. Od té doby si ale intenzivní tlak Gunner nevytvořili, jen Fabregas poslal z uctivé vzdálenosti snadnou kořist ve 38. minutě. To však bylo to poslední, co stálo v první půli za pozornost.

Obrázek hry se začátkem druhého dějství nijak dramaticky nezměnil a v pohodě hrající Chelsea ihned vyrukovala na soupeře s nebezpečnou šancí. V 52. minutě Djourou sice nepustil balon k Anelkovi, k balonu se však ještě dostal z druhé vlny přibíhající Lampard, jenž těsně minul. Tato akce předznamenala něco, co zanedlouho šokovalo celý Stamford Bridge. Jde o představení Van Persieho.

Jeho one-man show datuje svůj začátek do 59. minuty, kdy ho metr za obranou kolmicí poslal do stoprocentní příležitosti Denilson a holandský snajpr naprosto nekompromisně vymetl levou šibenici Čechovy klece. Tuto branku však zastínila jasná ofsajdová situace, která ji předcházela a díky níž neměl gól platit. Nicméně stalo se a za pár vteřin bylo Blues ještě hůře. V 62. minutě kopal standardní situaci Fabregas, jeho centr ze vzduchu sklepl vysoko nade všemi Adebayor pro Van Persieho. Hrdinu Kanonýrů pouze stínoval Lampard a mezi jeho nohami nakonec Persie bez váhání z otočky vystřelil, aby dokonal obrat na 2:1 z pohledu hostí.

Chelsea očividně náhlá ztráta vedení velmi poznamenala, fotbalisté v modrém si nebyli leckdy schopni nahrát na pár metrů a vžili se do pozice Arsenalu z tohoto úvodu utkání. Gunners však ne a ne využít alespoň jedno z přečíslení, které jim soupeř poskytoval ve velkém. Zanedlouho už ani hosté nevyvíjeli nějaké úsilí směrem vpřed a fotbal tak osazenstvo na Stamford Bridge příliš nebavil. Dá se zároveň říct, že Wengerova skvadra do konce utkání kontrolovala dění na hřišti a nějaký závěrečný tlak domácího celku se opravdu nekonal.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

kdepak, 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenalu se nedaří..2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0, Arsenal jalový

Reagovat
smazaný uživatel

To: r.v.p11 a Lahvac-CZ - obaja ste zabednenci, vase prispevky su ukazkou toho,aki hlupi ludia mozu byt...divim sa ze s tym vzuchoprazdnom vo vasich hlavach dokazete zapnut comp a ak sa vam to teda potom uz podari mozno by ste mohli od radosti skusit pridat trosku duchaplnejsi koment. moj tip je skor wish a to - 1:2 myslim ze anelka vsieti jeden, no a za gunners gallas a denilson.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Devil

1:0 pro šmouliky

Reagovat
smazaný uživatel

rekl bych ze Chelsea nemsi ani nastupovat za ten trapas jim to nestoji:-D

Reagovat
smazaný uživatel

honzo prosim te mlč... videl jsi jak hraje posledni dobou Arsenal???? asi ne co??když tu placaš takovy blbosti...

Reagovat
smazaný uživatel

tj ztrapnit Arsenal bude lehkY to mas pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

od kdy je alex nizozemec?

Reagovat
smazaný uživatel

moje řeč já myslel že je brazilec:D:D

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

ARSENAL COME ON...

Reagovat
Janča4

Arsenalu se nedaří zato chelski hraje suprově ... 1:2 ... GO GUNNERS

Reagovat
smazaný uživatel

a jeje Chelsea hraje doma takze jen 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

bude to těšký zápas věřím více chelsea !!!! arsenalu se v premier league nedaří chelsea vyhraje 2:0 Anelka

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledek doufám zavře hubu všem kritikům gunners A nevymlouvejte se na to že 1 gól byl z offsidu,takových gólů Chelsea dala Go Gunners Go!Fucking Chelsea i s Big Phillem

Reagovat
smazaný uživatel

i kdyz jich par dala tak nikdy nebyl tak dulezitej jako tento protoze pak stejne vyhrali aspon 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

finale CC, posledni derby a Arsenalem, vždy o gol ... ale nebylo to tak duležity a vždy vyhrali 3:0 viď

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea ani gól nedala A navíc jen tak pro připomenutí,kde byl nejlepší střelec Premier League?vy jste ho viděly?

Reagovat
Devil

Jo,kdyz si prezouval kopny!

Reagovat
smazaný uživatel

pěknej ofsajd

Reagovat
smazaný uživatel

finale CC, i minule derby dal Drogba gol z offsidu a nikoho to nesralo, ted to budou pseudo fans Chelsea omilat furt dokola .... ale me to radost nezkazi .. nadechnem se k obrátce ... Let's GO Arsene Wenger Red'n'White ARMY!!!

Reagovat
smazaný uživatel

to ses netrefil,fandim Arsenalu,ale tohle by měl mávat :)

Reagovat
smazaný uživatel

tak to pak sorry:) mávat by to měl, ale stalo se ... ted už na tom nic nikdo nezmění ...

Reagovat
smazaný uživatel

jasný :)

Reagovat
smazaný uživatel

tak to bacha podle nejnovějších zpráv to offside nebyl, míč šel od obránce jinak taky sem fanda gunners a ikdyby to offside byl tak já ho neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

no já nechápu ten 1první gol neměl platit ofsajd byl jasnej a tak by ten druhej nebyl arsenal fůjjjjjjjj

Reagovat
smazaný uživatel

na tebe

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele