11. kolo
02.11.2008 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Bolton Wanderers - Manchester City 2:0

Bolton po 350 minutách konečně opět vstřelil branku a dokázal vyhrát. Díky třem bodům navíc opustil poslední příčku v tabulce. Svěřenci kouče Hughese naopak opět klesli, nyní jim patří 10. pozice, ale od sestupových vod jsou vzdáleni pouhé dva body.

Manchester City v minulém kole poprvé v sezóně nevstřelil ani jednu branku a dnes na to v prvním poločase navázal. Ovšem také Bolton si nevypracoval téměř žádné velké šance, a tak opět diváci žádný záživný fotbal neviděli. Zajímavá příležitost přišla až v 15. minutě, kdy vybojoval standardní situaci ze zajímavé pozice Kevin Davies, ale Matthew Taylor s ní naložil prachbídně. Trefil totiž zeď Citizens.

Domácí fotbalisté se sice snažili, jenže bránu Joea Harta mockrát neohrozili. Hodně nepřesně pálil Muamba a v 27. minutě si po rohovém kolu vedl stejně také útočník Kevin Davies. V 41. minutě naopak zachránil Bolton skvělým zákrokem gólman Jaaskelainen, jenž zlikvidoval příležitost Irelanda.

Po přestávce už přeci jen přibilo šancí, vytoužený gól ale přišel až v závěrečných minutách. Ovšem moc nescházelo a už v 57. minutě málem rozvášnil hostující fanoušky kanonýr Robinho, který se zbavil bránícího Steinssona, dostal se ke střele a nadělal domácímu brankáři nepříjemnosti. Ten však dokázal míč vyrazit.

Velká šance Boltonu přišla pro změnu v 62. minutě. Míč do pokutového území dostal kapitán Kevin Nolan, jenž ihned vypálil a až pohotový zákrok Joea Harta zachránil Manchester od první branky v jeho síti. Zanedlouho se po souboji s Kompanym dožadoval penalty Taylor, jenže nebyl rozhodčím Rileyem vyslyšen a hra i nadále pokračovala.

Na druhé straně naopak zřejmě zahrál v šestnáctce rukou po centru Wright-Phillipse obránce Samuel, ale pokutový kop opět odpískán nebyl. V 76. minutě nasměroval Bolton za vítězstvím Ricardo Gardner, jenž si na konto připsal první letošní gól. Za dalších dvanáct minut přidali Wanderers druhou branku. O tu se ale postaral hostující stoper Richard Dunne, který si po centru Gardnera z levé strany hřiště sklepl omylem míč do vlastní sítě. Kdyby však nezakročil, za ním stojící Davies by zakončoval do prázdné brány. Do konce utkání se stav už nezměnil.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele