31. kolo
04.04.2009 13:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Blackburn Rovers - Tottenham Hotspur 2:1

V Ewood Parku to dnes vypadalo s domácími dlouho bledě. Rovers ještě deset minut před koncem prohrávali s Tottenhamem 1:0, ale nakonec dokázali využít početní převahy a dvěma brankami otočili vývoj utkání a získali tři body.

Blackburn začal na domácí půdě dobře a první šanci si vypracoval v 11. minutě. Míč ale hlavičkou po centru Pedersena poslal mimo tři tyče El-Hadji Diouf. Také na druhé straně přišla hrozba z hlavičky Ledleyho Kinga, ale ani on nedokázal přesně zamířit. Gólman Rovers Paul Robinson poté musel zasahovat proti střele Darrena Benta. V prvním poločase se hrála vskutku otevřená partie, a proto mohl Blackburn podnikat rychlé protiútoky. Diouf si na konci jednoho z nich udělal prostor ve vápně, ale jeho střelu nakonec zastavil Assou-Ekotto. Ve 26. minutě potkala Blackburn špatná zpráva, když hřiště musel se zraněním opustit Morten Gamst Pedersen. Nahradil ho David Dunn.

Skóre se nakonec poprvé měnilo po půlhodině hry. Sudí Walton totiž odpískal pokutový kop poté, co Givet po Lennonově centru ve vápně zahrál rukou. Penaltu posléze ve svůj 10. gól v sezoně přetavil Robbie Keane.

O poločase provedl neobvyklý tah kouč Rovers Sam Allardyce, když stáhl Jasona Robertse a do útoku posunul stopera Sambu. Na hřiště pak vyslal Ooijera. Nová útočná dvojice domácích Diouf - Samba se snažila v úvodních minutách druhého dějství něco vymyslet, ale buď míč nezamířil do branky, a nebo ho zneškodnil brankář Gomes. V 65. minutě zahrozil i Tottenham, kdy si v šestnáctce udělal prostor Jermaine Jenas, jenomže nikdo ho v koncovce nedoplnil.

O deset minut později mohl srovnat McCarthy, ale Dioufův centr v branku nepřetavil. Za další čtyři minuty přišel pravděpodobně rozhodující moment celého zápasu. Během dvou minut totiž obdržel dvě žluté karty Wilson Palacios a byl vyloučen. Toho okamžitě využil Blackburn, když svůj 11. gól v sezoně vstřelil v 81. minutě McCarthy a vyrovnal. Famózní obrat nakonec v 87. minutě dokončil Dioufův rohový kop, respektive Ooijer, jenž po něm dokázal vstřelit rozhodující branku.

Autor: Ondřej Holzman / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham vyhra 2:1 ma celkom dobru formu tak to snad aj potvrdi

Reagovat
mike.84

bruuuuuci?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele