25. kolo
07.02.2009 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Blackburn Rovers - Aston Villa 0:2

Aston Villa vyhrála sedmý zápas na hřišti soupeře v řadě a využila tak nečekané remízy Chelsea k posunu na třetí místo. Trenér Allardyce určitě nebude šetřit chybujícího rozhodčího, který byl jednou z příčin jeho první prohraného utkání v tomto klubu. Jeho svěřenci tak zůstávají v sestupovém pásmu.

První minuty patřily Ville a lednová posila Heskey dala o sobě vědět hned dvakrát. Nejprve jeho střela z dobré pozice byla zblokována na roh, po němž se dostal k hlavičce, kterou namířil pár decimetrů vedle. Bohužel to bylo na dlouhou dobu také to jediné zajímavé. Pouze v 16. minutě pobavila diváky situace vídaná u začínajících fotbalistů, když Petrov pobíhal po trávníku s kopačkou v ruce.

O minutu později už bylo o něco živěji. Barry rozehrál přímý kop, který Heskey usměrnil do prázdné branky. Rozhodčí však odpískal faul na brankáře, do kterého vletěl vlastní obránce bez většího přičinění skórujícího útočníka Villans. Na druhé straně zase povedeně střílel Dunn, branku však těsně minul.

A tak se ve 27. minutě hosté radovali z vedení. Roh rozehrál nakrátko Milner Barrymu, ten mu míč okamžite vrátil, mladé křídlo naběhlo do vápna a střelu ke vzdálenější tyči nestihl odvrátit ani Robinson ani Pedersen. Bohužel gól ovlivnil negativně atraktivnost zápasu. Na další zajímavý moment se totiž čekalo až do poslední pětiminutovky poločasu.

Nejprve Barry přiměl diváky k pískotu při jasném držení McCartheyho ve vápně. Rozhodčí však zůstal němý a domácí útočník svými efektními nůžkami namířil míč nad břevno. Na druhé straně stál Agbonlahor v milimetrovém ofsajdu, to pro hosty znamenalo už druhý neuznaný gól. Ve 45. minutě přišla komická situace. Hostující rychlík se ve vápně loudal s míčem k brankáři. Sotva se balon dostal přes brankáře, před osamocenou brankou se strhl boj dvou obránců s dvěma útočníky, těm se však míč nedařilo pořádně trefit, a tak se objevil mezi nohama nevěřícně přihlížejícího Robinsona. Ještě v nastaveném čase zahrozil Milner, který po přesné přihrávce od Heskeyho protáhl z dálky domácího brankáře střelou přesně k tyči.

Druhý poločas pokračoval svižným fotbalem a pozorným bráněním. První zajímavou střelu si připsal Agbonlahor, když z vápna pálil halfvolejem nepřesně. Nepříjemná prodleva přišla v 56. minutě, kdy Robinson při honbě za míčem nešťastně krvavě zranil spoluhráče Ooijera. Na šance nezáživný poločas přinesl další příležitost až v 66. minutě. Po rohu hlavičkoval Agbonlahor a před brankou ještě usměrňoval míč do branky Heskey, mířil však nad.

V 72. minutě hřměl Ewood Park směrem k rozhodčímu, když ve vápně přidržel Robertse Zat Knight a píšťalka zůstala opět němá. Po čtyřech minutách stejný hráč opět naštval domácí, tentokráte po zákroku na Sambu. Rozhodnuto mohlo být z následného brejku. Young přihrál přes malé vápno, kde si míč musel zpracovat Milner a s očima pověšenýma na míči mířil těsně vedle vzdálenější tyče.

V 82. minutě mohl rozjásat fanoušky Blackburnu střídající Santa Cruz, ke kterému se dostal nepovedený odkop Daviese, ale z 15 metrů mířil o několik centimetrů nepřesně. V 85. minutě přišla další, tentokrát už opravdu nepochopitelná, chyba rozhodčího Bennetta. Zat Knight si nedal říct, stáhl na zem jediného hráče ve vápně, právě neúspěšného Santa Cruze, ale sudí zůstal opět v klidu.

A tak přišla 91. minuta, která rozezněla chór do té doby strachujících se fanoušků Villy. Young předváděl známé zdržování u rohové praporku, o míč však byl připraven velmi rychle. Jenže přišla špatná přihrávka, odvracení míče před napadajícím Milnerem a prakticky zničehonic se ke střele z hloubi vápna dostal Agbonlahor. Robinson snad ani neviděl míč, pouze spadl na své sedací partie a ohlížel se za třepetajícím se míčem v síti.

Zápas se už dohrával hlavně z povinnosti, a tak si sudí užil dalších starostí až po závěrečném hvizdu, kdy si s ním přišlo promluvit hned několik domácích hráčů. Nutno říci, že přišli s oprávněnou kritikou.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

fandim aston ville ale tady mam strach ze padne od AV max 1 gol:(davaji hrozne malo golu

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, ze davaji hrozne malo golu. Proto jsou take 5 nejvice skorujicim tymem v PS...

Reagovat
Tomtaf

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

blackburn vyhraje o jeden gol

Reagovat
smazaný uživatel

dal som x2

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud si Blackburn neda v 87 minute vlastnaka, tak vyhraje 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 nebo 0:2, Villa si dá pozor a znovu neklopýtne při honbě bodů pro účast v ChL

Reagovat
Asics.x

dobre udelano

Reagovat
smazaný uživatel

by Tomtaf...hele ty debile,ty už sem nic nepiš,ty tomu vůbec nerozumíš ty pitomče,uplně nás tady mrdáš blbečku...pal do píče

Reagovat
smazaný uživatel

"Pravidla pro komentáře: V komentářích platí zákaz používání vulgarit, zákaz hrubého urážení ostatních uživatelů, zákaz vkládání jakékoliv reklamy a spamu. Provozovatel webu si vyhrazuje právo na mazání komentářů porušujících tato pravidla, nebo jinak nevhodných. Porušení pravidel může mít pro uživatele za následek dočasné nebo trvalé znemožnění vkládání dalších komentářů."

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele