12. kolo
09.11.2008 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Tuncay odstřelil váhající Aston Villu

Aston Villa nedokázala udržet krok s Arsenalem, když po Sidwellově hrubce nakonec podlehla Middlesbrough i na vlastním hřišti. Zápasu by přitom zřejmě lépe slušela remíza.

Za hustého deště se na Villa Parku neodehrával první poločas zrovna bohatý na gólové šance, přesto jsme alespoň dvě branky vidět mohli. Nejprve však po čtvrt hodině hry pálil Downing ještě těsně vedle. Souboj tohoto anglického záložníka a Friedela byl sice prvním zajímavým momentem celého zápasu, oba muži se ovšem zároveň nepotkali naposledy. Krátce před dovršením půl hodiny utkání se musel vyznamenat na druhé straně Turnbull proti ráně Younga ze standardní situace. Opakovaný záběr poukázal na změnu trajektorie střely vinou zásahu O’Neillovy ruky, čemuž však sudí Styles nevěnoval zvláštní pozornost.

Gólu se přihlížející v Birminghamu dočkali až ve 34. minutě. Downingův centr pořádně neodvrátil Laursen, pročež se dostal ke střele z velké blízkosti Tuncay a rozvlnil síť. Na odpověď se ovšem publikum příliš nenačekalo. Hned za čtyři minuty uťal hlavičkovanou v šestnáctce Boro na zadní tyči číhající Sidwell. Do konce prvního dějství se ještě vtěsnaly dva střelecké pokusy Downinga. Nejdříve hvězda Middlesbrough nenachytala Friedela na švestkách z uctivé vzdálenosti, později se proti němu americký veterán opět neváhal vyznamenat, i když Angličan tentokrát pálil z větší blízkosti.

Hned na začátku druhého poločasu vlétl do obrany Boro express Agbonlahor a jen bystrý zákrok Turnbulla uchránil hosty od brzkého inkasovaného gólu. Aktivnější Villa si vypracovala další tutovku ještě v 57. minutě. Tehdy si Barry s Milnerem vyměnili přihrávky, ale druhý jmenovaný borec jen protáhl mladíka v brance Middlesbrough. Turnbull se činil i do třetice. To když byl nucen v minutě 63. minutě zasahovat proti ráně nikým neatakovaného Younga z hranice pokutového území.

Hosté se zpět do hry dostali až třináct minut před koncem prostřednictvím dobře umístěné hlavičky Riggotta, jíž zastavil až na brankové čáře pozorný Ashley Young. V 82. minutě dokonce na Alvese zívala zcela odkrytá svatyně, když přímo před jeho nohy vyrazil Friedel dalekonosnou pumelici Digarda. Brazilský forvard však po dnešku může směle aspirovat na trofej pro největší poleno sezony, neboť trestuhodně ve více jak stoprocentní příležitosti minul.

Nicméně Boro se stejně vedoucí branky dočkalo. V 88. minutě Aliadiere zaběhl s balonem do hloubi poloviny Aston Villy, odkud za sebe do druhé vlny přihrával jen tak naslepo. Tam dobíhal jenom Sidwell, jehož nešťastný zásah ovšem akorát dovolil Tuncayovi vyhnout se jednomu ze soupeřů a hladce skórovat. Střelec jediné branky Villans v tomto zápase pak klekl na kolena a vložil hlavu do dlaní. Tragická ztráta jakéhokoliv bodového ohodnocení výkonu birminghamských v dnešním utkání.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

pozor na middles,ti lubia tikety odjebavat

Reagovat
smazaný uživatel

myslel jsem si že gol da Mido !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele