14. kolo
22.11.2008 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Šlágr kola nezná vítěze

Napínavý souboj, jemuž nevévodila ani jedna ze stran, po zásluze pojal za svůj remízový výsledek. Aston Villa se přesto vtěsnala mezi elitní čtyřku Anglie, když o bod přeskočila Arsenal, Manchester si tímto dílčím úspěchem upevnil třetí příčku.

Zajímavým způsobem reagoval Martin O’Neill na absenci pravého beka Carlose Cuellara, jehož dnes do hry nepustil poraněný stehenní sval. Na pravý kraj obranné řady totiž dosadil spíše záložníka Nigela Reo-Cokera. Neúplná regenerace Johna Carewa zase umožnila nastoupit letní posile Jamesi Milnerovi. Na druhé straně hřiště se vedle sebe v útočné formaci postavili opět Rooney s Tévezem.

Zápas se od počátku odvíjel stylem nahoru-dolů, obě strany se pokoušely tvořit hru. V šesté minutě pak poprvé mírně zahrozila Aston Villa. Na konec standardky kousek za půlící čárou se dostal Laursen, který hlavou za sebe prodlužoval k Agbonlahorovi, jenž akorát špičkou kopačky zvládl posunout balon přímo do náruče van der Sara. Taktovku utkání si nadále oba celky předávaly z ruky do ruky, popřípadě na Villa Parku nastalo bezvládí. Mezitím ve 14. minutě z hranice šestnáctky povedenou střelou protáhl Friedela Ronaldo. Domácí za pár okamžiků kontrovali dalekonosným projektilem Reo-Cokera, který hravě zkrotil brankář ManUtd.

Posléze se hra poněkud uklidnila, stále však nelze ani jeden z týmů označit za zřetelně aktivnější. Ani šancí se příliš nerodilo, za zmínku stojí snad jen pokus Ronalda z přímého kopu, který minul o dobré tři metry pravou tyčku domácí svatyně. Ve 39. minutě zase adresoval Rooney jen o pár milimetrů delší přízemní pas do vápna na laxně stíhaného Parka. V těchto chvílích hře víceméně dominovali hosté a do přestávky ještě jednou zahrozili. Pro další centr ze standardní situace si na zadní tyči doskočil O’Shea, ale minul.

Zkraje druhého dějství si sice začal ihned zjednávat respekt Manchester, byl to však domácí Young, kdo ve 49. minutě málem dalekonosnou ranou nachytal na švestkách van der Sara. Ten nakonec včas stihl doskočit do své pravé šibenice. Naopak tato šance dodala sebevědomí Villans a hráčů oděných do vínových dresů bylo rázem na hřišti plno. Přesto v 63. minutě měl na kopačce první gól zápasu Wayne Rooney. Dostal pěkný lob do veliké blízkosti od branky, míč však bez přípravy ze dvou metrů napálil trestuhodně mimo.

Zbytek duelu byl poněkud rozháraný. Oba celky především pozorně bránily a do gólových příležitostí se zrovna nehnaly. Až v 88. minutě se jako vítr vehnal do šestnáctky soupeře Milner a jeho nebezpečnou přihrávku pod sebe na malé vápno jen s obtížemi vystihl Vidič. ManUtd měl namále. Ani závěrečný tlak hostí, dnes netradičně v bělomodré kombinaci, branku nepřinesl, a tak se obhájce titulu rozešel s Aston Villou smírně.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

podle mě vyhraje aston villa a jestli se do toho zápasu uzdraví carew tak ti spíš vyhraje

Reagovat
Devil

Podle me ne!!

tip.-0:2

Reagovat
smazaný uživatel

A.Villa by měla prohrát, M.U. pokud chce titul,musí bodovat právě s týmama co se tlačí do BIG 4 ,tip.2 (1:3) do vedení pošle M.U C.Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

ronaldo naprosto selže v tomhle zápase...do čeho kopne to pojebe AV vyhraje 2:0 po golech agbonlahora a barryho a parádních kouscích friedela

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Can Villa fucking win ? yes

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester si pravidelně odváží body z Villa Parku letos tomu nebude jinak

TIP1:3!!!

Ale jinak by se měl Alex zamyslet nad tím,proč staví toho línýho lemráka Berbatova,jen stojí a nic nedělá takže Manchester hraje vždy jen o 10ti,nechápu jak mu může dávat přednost před Carlosem

Reagovat
smazaný uživatel

neboj uz hrat nebude...je zraneny

Reagovat
smazaný uživatel

To je dobře, že hrát nebude

Reagovat
smazaný uživatel

A když se podíváš na Andersona, tak se zdá, že jich je na hřišti jen 9

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele