10. kolo
29.10.2008 20:45 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Aston Villa - Blackburn Rovers 3:2

Aston Villa sice proti Blackburnu nepředvedla žádný mimořádný výkon, dokázala však vydolovat z utkání tři body, které mají tentokrát pro ní nesmírnou cenu. Po tomto kole jí totiž patří už čtvrtá příčka.

Domácí fotbalisté byli už před utkáním favority, jenže nechybělo moc a málem již v 17. minutě lovili míč ze své sítě. První skutečná gólová šance patřila Keithu Andrewsovi, který pozemní dělovkou nadělal brankáři Friedelovi nemalé problémy. Americká jednička Villy si ale s jeho střelou poradila. Rovers v první půli nehráli vůbec špatně a svou hrou svěřencům kouče O’Neila dělali velké problémy.

V 30. minutě jim to také už konečně vyšlo a způsobili tím domácím fanouškům poměrně velké překvapení. Ve svém stém zápase v Premier League si skvěle narazil Warnock s McCarthym, dokázal vypálil a nádhernou střelou do rohu brány poslal senzačně svůj tým do vedení. Pro Aston Villu, která chtěla v tomto zápase dosáhnout 5000 bodů v historii a zároveň udržet svou domácí neporazitelnost, to byl jasný důkaz toho, že by měla konečně přidat. Těsně před přestávkou se jí nakonec povedlo také vyrovnat. Úspěšně zacílil mladík Ashley Young.

V druhé pětačtyřicetiminutovce musela Aston Villa přidat, a tak se po přestávce vrátila s ofenzivnější taktikou. První malá šance ale patřila Blackburnu. Simpsonova střela byla však zblokovaná. Už zanedlouho to zkoušel také Emerton, jenže pálil vedle. Naopak Warnockova rána, jenž se snažil přidat už svůj druhý gól, byla slabá a gólman Friedel jí bez problémů lapil.

V 62. minutě se konečně Villa dostala také k bráně Blackburnu, jenže zmohla se pouze na jednu hodně nepřesnou střelu Younga. O tři minuty později však z ničeho nic vstřelila druhou branku. Skvělou práci předvedl Milner, připravil šanci kapitánu Barrymu, který jí dokázal proměnit. Ihned se snažil odpovědět Pedersen, ale s jeho volejí si brankář Friedel poradil. Domácí hráči už utkání v poklidu dovedli do vítězného konce, v závěru zásluhou Agbonlahora ještě zvýšili na 3:1, poslední slovo ale měl Blackburn. Na rozdíl jedné branky v posední minutě nastavení snížil Brett Emerton.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele