19. kolo
26.12.2008 18:15 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Aston Villa - Arsenal FC 2:2

Krásné utkání shlédl Birmingham. První poločas v režii domácích dopadl lépe pro hosty. Po rychlém gólu v druhé půli se zdálo být jasno, penalta však vrátila zápasu spád a nastavený čas rozhodl o remíze.

Domácí začali aktivně a od úvodního hvizdu chtěli přebrat kontrolu nad zápasem. První, kdo prověřil brankáře, byl James Milner. Svým stříleným centrem hledajícím Younga však nenadělal Almuniovi moc starostí. V sedmé minutě si na rohový kop naběhl Sidwell a bezmocnému brankáři pomohlo břevno.

Aston Villa hrozila i nadále. První střela po přímém kopu byla sražena pouze k Luku Youngovi, jehož pokus z dvaceti metrů tečoval obránce a Almunia ještě musel vyrážet míč nad břevno. Almunia neměl chvilku na odpočinek a už se na něj řítil rychlík Agbonlahor. Přízemní střelu vyrazil španlský brankář pouze před sebe, kam dobíhal Sidwell, ale bránící hráč dokázal zblokovat střelu na roh.

Podruhé v zápase zazvonila tyč ve 34. minutě. Youngův centr do vápna našel na malém vápně osamoceného Milnera, který střílel v pádu a trefil levou tyčku, od které se míč odrazil přímo do náruče ležícího Almunii. Brankář Arsenalu měl štěstí i o tři minuty později, když po akci Younga s Daviesem zazvonilo břevno.

Přišla tak ledová sprcha na druhé straně. První šance Arsenalu totiž skončila gólem. Denilson dostal přihrávku mezi obránce a tváří v tvář Friedlovi uspěl s přízemní ranou. Zanedlouho Agbonlahor hlavičkou přeloboval Almuniu, který již po několikáté v zápase bezmocně sledoval míč mířící do branky. Sagna však předvedl skvělé nůžky, díky kterým na brankové čáře odkopl míč padající pod břevno.

Aby toho nebylo pro Villans málo, přišel úvod druhé půle z kategorie nočních múr. Diaby vybojoval v souboji s Daviesem míč, přihrál Ebouemu, který vrácenou přihrávkou vyřadil ze hry Knighta a Diaby tvrdou ranou pokořil Friedela. Arsenal se snažil využít situace k naprostému rozhodnutí. Po třech zblokovaných pokusech se míč dostal k van Persiemu, který snížil škŕe "na tyče".

Značně opaření domácí přestali mít pod nohama pevnou půdu, útoky hostů se hrnuly a obránci zachraňovali vzniklé škody až na poslední chvíli. Do hry tak dostal svůj tým Agbonlahor, který přesprintoval Gallase a ten ho pak ve vápně stáhl k zemi. Staronový kapitán Barry pak poslal Almuniu na druhou stranu a snížil.

Znovuzrozená Aston Villa se hnala za vyrovnáním a hra se vrátila do kolejí z první půle. Youngův centr dolétl k Milnerovi, ale jeho gólovou střelu srazil Silvestre. 91. minuta ovšem málem zbořila Villa Park. Centr, se snášel do hloubi pokutového území, přiťuknutím se dostal k Zatu Knightovi, ten dal do střely všechnu svou sílu, a tak nechybělo mnoho k protržení sítě. Zápas tak nakonec skončil pro oba šťastnou remízou.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme vyhrát ......1:2

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozne moc fandim Aston Ville!!! Musite kluci 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme vyhrat Villans "

Reagovat
aaronramsey

dneska vás rozdrtíme COME TO THE GUNNERS

Reagovat
smazaný uživatel

2 autor:

"Kromě stále zraněného Wilfrieda Boumy možná nenastoupí ani Carlos Cuellar a Martin Laursen."

Kapitan Laursen je mimo hru na nekolik tydnu, Cuellar by mel nastoupit.

"Menší otazník visí také nad Johnem Carewem." To uz si delas srandu. Big John je dlouhodobe mimo hru se zady a bokem.

Reagovat
smazaný uživatel

Čekám hodně vyrovnaný zápas a Tipl bych spíš na Aston Villu

Reagovat
smazaný uživatel

jojo docela dobře napsáno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele