1. kolo
16.08.2008 13:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Arsenal zdolal WBA 1:0

Nový ročník odstartoval zápas Arsenalu, adepta na mistrovský titul, proti nováčkovi West Bromwichi Albion. Žádné překvapení se nekonalo. Domácí fotbalisté dovedli zápas do vítězného konce.

Arsenal nastoupil s velmi mladým týmem, i přesto ale byl od začátku podle předpokladů lepším týmem na trávníku. Navíc necelé čtyři minuty stačily Samiru Nasrimu na to, aby se ve svém novém působišti poprvé prosadil v ligovém utkání. Úspěšně zakončoval za záda bezmocného Carsona po přesné přihrávce od Denilsona. Chuť Gunners útočit ale neopadla ani po vstřeleném gólu. Hlavičku Adebayora následně zasáhl rukou v pokutovém území Robinson, penalta se ale nekopala.

Z dálky to v úvodních minutách zkoušel opět aktivní Nasri i stoper Gallas. Ani jeden se prosadit nedokázal, střely to byly však značně nebezpečné. Hodně štěstí měli hráči WBA i v 19. minutě, kdy tečovaná střela Sagny jen těsně minula branku za překvapeným Carsonem. Starosti po rohovém kopu nadělal hráčům v žlutých dresech také Bendtner.

Hosté se v prvním poločase téměř vůbec nedostávali do vážnějších příležitostí, velkou výjimkou byla 29. minuta, kdy se po dlouhém výkopu Carsona dostal míč až ke kopačkám Do-Heona, jenž protáhl gólmana Almuniu. Vybojoval však jenom roh. Svěřenci kouče Wengera bez problémů kontrolovali průběh hry a útočnou hrou se snažili přidat druhou branku, před přestávkou se jim to už ale nepovedlo.

Vedení mohl pojistit po čtyřech minutách druhé půle Adebayor, z velkého úhlu ale mířil nepřesně. Většině fanoušků na Emirates Stadium pořádně zatrnulo už o minutu později. To si Baggies vytvořili hned dvojšanci. Nejprve musel Almunia zasáhnout při střele Millera, tu ale vyrazil pouze ke kopačkám Brunta. Ten se nijak nerozpakoval a ihned míč napálil na bránu. Arsenal jeho střelu zblokoval až na brankové čáře.

Za okamžik měl tutovku na svých kopačkách i Adebayor, který předběhl zadáky West Bromwiche, ale tváří v tvář proti Carsonovi neuspěl, jelikož svou střelu poslal jen pár centimetrů vedle jeho levé tyče. V 64. minutě se prezentoval dalekonosnou střelou Eboué, ovšem ani on nemířil přesně. Arsenal přidal druhý gól o čtyři minuty, kdy poslal míč do sítě Adebayor, branka ale nebyla uznána pro ofsajd.

Důležitý moment pro českého fanouška přišel v 74. minutě, kdy se na hřiště dostal český útočník Roman Bednář a připsal si tak svůj vůbec první start v Premier League. Gunners stále toužili zvýšit své vedení a výsledkem byli dvě šance Robina van Persieho. Nejprve jeho hlavičku vychytal Carson, následně mířil nepřesně z otočky, i přesto jeho tým už ale dovedl utkání do vítězného konce.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

gunners remizuji

Reagovat
smazaný uživatel

Zdá se že Wba bude nejlepší z nováčku není to moc lehký soupeř pro gunners v uvodním kole přesto věřím že hned první zápas zvladneme a ukažeme kam se budou na sny vyvijet gunners go go go tip: 2 0 goly: 1 adebayour 1 robin van persie

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal určite vyhraje a West Bromwich si bude brúsit zuby. tip 3:0

Reagovat
Devil

Tady je to myslim jasny.tip.-3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, skvely! Zacina nam nova sezona a na uvod Arsenal-WBA... Novacek se bude chtit urcite ukazat, ovsem Arsenal to se stestim uhraje a zvitezi :-))

Reagovat
smazaný uživatel

Team W.B.A je plný nových posil a jak to bývá vykem nestačí se hráči pořádně poznat,zvyknout si na sebe a sehrát se do pohody...Gunners moc nenakupovaly,hráči jen mizely...teda víma Nasriho zůstává základ stejný...Pokud tu někdo vlastní jen špetku znalosti Anglické Premier League ví že Gunners doma v prvním zápase budou sice pod velkým tlakem domácího publika,ale souboj s nováčkem zvládnou!Tip 3:0

Reagovat
Devil

Pokud vlastnis trochu znalosti ty,tak musis vedet,ze v PL nekdy k prekvapenim dochazi!

Reagovat
fantomas

Na Emirates Stadium ne.

Reagovat
Pharrell

no nevim v sezone 2006/07 Arsenal casto ztracel kvuli zbytecnym remizam na ES! ale jinak verim ve vyhru ktera snad nebude tesna

Reagovat
smazaný uživatel

no tak po prvom polcase zatial celkom jasny zapas...aj ked nie som fanusikom gunners hraju zatial velmi dobre..a velmi ma prekvapil Nasri..klobuk dolu..

Reagovat
smazaný uživatel

zasa iba jeden gol a sanci ako maku :)

Reagovat
smazaný uživatel

tipnul bych to na 1:0 pro domaci ... ne, to bylo trapne ...

Reagovat
Devil

Jsem rad,ze se Ade netrefil. jinak prvni polocas z pohledu Arsenalu usel.

Reagovat
smazaný uživatel

Chris Brunt a Ishmael Miller jsou lepsi nez Bednar? Roman patri do zakladu, coz ukazoval celou lonskou sezonu...

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal jsou hovna...ani takovejhle tým nedokážou pořádně porazit...ať žije Chelsea!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele