31. kolo
04.04.2009 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Arsenal FC - Manchester City 2:0

Arsenal zvládl své utkání proti Manchesteru City a bez problémů zvítězil 2:0. O obě branky se postaral útočník Adebayor, který skóroval v 8. a 49. minutě. Jeho dvorním nahrávačem se stal Fabregas, který se po tříměsíční pauze zaviněné zraněním vrátil v oslnivé formě a pro svého spoluhráče oba góly připravil.

Úvod utkání patřil hostům, kteří si vytvořili dvě příležitosti, ty ale žádné větší ohrožení branky domácích neznamenaly. Byl to právě Arsenal, který z první šance dokázal skórovat. Fabregas přesně našel v malém vápně Adebayora a ten prudkou hlavičkou do horního rohu branky rozjásal domácí příznivce poprvé. Pro útočníka Toga to už byla letošní 12. branka v dresu Arsenalu.

Domácí měli v dalším průběhu míč převážně na svých kopačkách, hostům navíc "přitížilo" zranění Wayne Bridgeho, který musel být v 17. minutě kvůli zranění kolena vystřídán. Citizens se k většímu ohrožení branky soupeře dostali až po půlhodině hry, ale dvojice Wright-Phillips - Richards si vylámala zuby na Almuniovi v domácí svatyni. O pár chvil později se do dobré příležitosti opět dostal Wright-Phillips, ale situaci nevyřešil správně a místo přihrávky na zcela osamoceného Fernandese se pokoušel akci zakončit sám.

Hosté zaspali začátek druhé půle a to se jim stalo osudným, běžela 49. minuta a míč měl na kopačkách aktivní Fabregas, který milimetrovou přihrávkou mezi hostujícími obránci našel Adebayora, který uklidil míč do sítě v tomto zápase už podruhé. Citizens se pokoušeli s nepříznivým výsledkem ještě něco udělat, ale pokusy Zabalety či Dunneho skončili v náručí domácího gólmana.

Závěr utkání již nepřinesl žádnou šanci, dvacet minut před koncem kouč Wenger vystřídal opory týmu, které šetří na blížící se duel Ligy mistrů. I přesto si Gunners dokázali svůj náskok uhlídat a do tabulky si připisují tři body za výhru 2:0.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
Devil

tip.-3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Forever Gunners

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

najmi ;) arsenal prohraje tip-0:2

Reagovat
smazaný uživatel

oprava- 3:1 (Fabregas, Van Persie 2x - Wright Philips)

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze to bude tezkej zapas pro Arsenal ale tipuju 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0 arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

aj keby hrali na tavach tak nevyhraju 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Jedééééém Gunners

Reagovat
smazaný uživatel

Cesc, Cesc, Cesc!!!!!!!!!! yupííí

jo, určo těžkej mač

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

top banana

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele