8. kolo
18.10.2008 16:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Arsenal FC - Everton FC 3:1

Domácí Gunners nakonec dokázali otočit zápas ve svůj prospěch a připsali si velice důležitém body za výhru nad Evertonem 3:1.

Arsene Wenger nechal překvapivě sedět Walcotta, místo kterého nastoupil Samir Nasri. Arsenal měl po porážce s Hullem co dělat, aby si opět získal své fanoušky.

Začátek zápase domácím moc podle představ nevyšel. Osman si dvakrát narazil míč s Pienaarem a poté jej dokázal umístit za Manuela Almuniu – 0:1. To byl pro Arsenal docela šok, ze kterého se dlouho nemohl dostat.

Po pětadvaceti minutách hry byl vidět první náznak šance. Clichy našel dlouhým míčem Adebayora, ten však zamířil svou hlavičku příliš vysoko. Eboue pár minut na to našel skvělým pasem van Persieho, ten z hranice pokutového území zamířil také nad branku Tima Howarda.

Everton měl v 38.minutě další skórovat, po centru Lescotta hlavičkoval Baines a na brankové čáře vykopával Gael Clichy. Minutu před koncem první půle vystřelil Fabregas, ale jeho střela jen dokazovala jak bezradní do této chvíle Gunners byli.

Do druhého poločasu naskočil za zraněného Toureho Theo Walcott. První šanci druhého dějství měli opět hosté. Fellaini přihrál volnému Yakubuovi, jeho pokus však zmařil Almunia.

Ve 48.minutě zahrával Denilson rohový kop, který dolétl až na volné Silvestreho, ten ještě přihrál Nasrimu, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě a vyrovnal tak na 1:1. To byla živá voda pro domácí, kteří od toho momentu hýřili aktivitou.

O deset minut později se po zákroku Bainese dožadoval odpískání penalty van Persie, ale rozhodčí jeho přání nevyslyšel. Arsenal začal hrát svou hru, na kterou je na Emirates stadium zvyklý a zvyšoval tlak.

V 70.minutě se Gunners dostali do vedení. Adebayor zleva přihrával volnému Fabregasovi, jehož střelu ještě dokázal Howard vyrazit, ale na dorážku van Persieho už nedosáhl – 2:1.

V nastaveném čase se na hřiště dostal Diaby, pro kterého to byl první zápas této sezóny. Po chvilce vyslal na steč rychlonohého Walcotta a ten zpečetil vítězství domácích na 3:1.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

EVERTON ZATÍM TAPA a toho by sme mněli využít arsenal everton 3 0

Reagovat
smazaný uživatel

arsenal vyhraje 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-2(van persie,nasri,adebayor,toure-saha,arteta)

Reagovat
Devil

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-1 Adebayor,Fabregas

Reagovat
smazaný uživatel

da sa to pozerat online niekde na internete?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele