14. kolo
25.11.2007 14:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

West Ham United - Tottenham Hotspur 1:1

Londýnské derby mezi West Hamem United a Tottenhamem Hotspur po velmi dramatickém boji nakonec skončilo 1:1 a ze získaného bodu měli určitě mnohem větší radost domácí fotbalisté. Nechybělo moc a nemuseli mít ani jeden. Gólman Robert Green se totiž vyznamenal - v závěrečných minutách vychytal penaltový pokus Jermaina Defoa.

Utkání začalo pěkně zostra, přesto první velká příležitost byla k vidění až ve 12. minutě, kdy se do šance dral Carlton Cole, ovšem na poslední chvíli byl zastaven mladíkem Baleamem. Anglický útočník ve službách West Hamu byl však o poznání úspěšnější o osm minut později. Hostující obránce Kaboul při odkopu od vlastní brány nastřelil pouze domácího Boa Morteho, ten přihrál Solanovi, který šikovnou přihrávkou z ostrého úhlu našel volného Colea, jenž neměl s zakončení sebemenší problémy. Kladiváři vážně zahrozili podruhé v 38. minutě, ale hlavička Etheringtona postrádala razanci, a proto ji bez problému chytil gólman Robinson. Zanedlouho se na hřišti objevily také emoce, jelikož rozhodčí Riley odmítl po faulu Greena na Robbieho Keana odpískat Tottenhamu penaltu.

Druhý poločas začal obdobně jako skončil ten první. Míč na kopačkách měli především hosté, kteří West Ham dostali také pod mírný tlak, jenže ze své převahy nic nevytěžili. Spurs se gólu dočkali až v 66. minutě. Jenasův centr dopravil hlavou do brány obránce Michael Dawson. Chybělo skutečně málo a tři body si z tohoto utkání mohl odvézt Tottenham. Domácí obránce Lucas Neill fauloval v pokutovém území útočníka Defoa a rozhodčí za jeho atak nařídil penaltu. K její exekuci se postavil samotný postižený, ovšem jeho pokus výborným zákrokem vychytal dnešní hrdina v bráně domácích Robert Green.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
Devil

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Londýnské derby je těžké tipovat. WHU se daří, doma celkem vyrovnaná biklance a Tottenham po špatném začátku zvedá hlavu. Tip 2:2.

Reagovat
smazaný uživatel

věřím že to W.H.U. dneska zvládne ..a 3 body zůstanou doma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele