6. kolo
15.09.2007 14:30 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Arsenal FC 1:3

Strhující zápas byl k vidění na White Hart Lane. Populární derby o to, kdo bude vládnout severnímu Londýnu, vyhrál opět Arsenal. Tottenham tak už Gunners neporazil neuvěřitelných osm let.

A přitom do zápasu vykročil tou správnou nohou. Už ve 14. minutě totiž z přímého kopu prostřelil Almuniu Gareth Bale. Ještě předtím však pěknou střelou zahrozil Adebayor, totéž zopakoval pár minut po gólu Spurs. Ve 24. minutě také nahrával do velké šance Hlebovi, proti vyrovnání byl však domácí brankář Robinson. Ne poprvé a ani zdaleka naposled. Své poslední slovo však ani náhodou neřekl ani tožský útočník Arsenalu. Poločas skončil poměrem 1:0 ve prospěch Kohoutů.

Hned v 56. minutě znovu Adebayor spálil stoprocentní šanci, kterou mu excelentně připravil Sagna. Jenomže své zaváhání odčinil už po deseti minutách, když si naskočil na centr Fabregase a nedal Robinsonovi žádnou šanci. Spurs se vzápětí snažili o získání vedení zpátky, ovšem neujalo se ani sólo Keana a ani Berbatovova střela, která už mířila do sítě, ale na brankové čáře odkopával Clichy. Veškeré snažení Tottenhamu o gól pak z ničeho nic utla branka Fabregase, jedné z hlavních postav tohoto střetnutí. Mladičký Španěl se trefil z dobrých 25 metrů. Nováček na hřišti Bent, nejdražší letní posila Spurs, poté selhal tváří v tvář brankáři Almuniovi, a tak mohla v nastaveném čase zařídit dvojice Denilson - Adebayor třetí branku Gunners.

Arsenal tedy svého odvěkého rivala porazil 3:1. Průběh zápasu však nenasvědčoval takové jasné výhře hostí. Tottenham byl Kanonýrům minimálně rovnocenným soupeřem a doplatil na neproměňování tutových šancí. Arsenal narozdíl od Kohoutů zvládl skórovat, prakticky kdykoliv potřeboval. Co se týče statistik, tak byly vesměs obě mužstva vyrovnaná. Akorát střely na branku byly v poměru 8:2 pro Arsenal.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*Gazza

Tak to bude zajimavej spil na to se uz tesim!

Reagovat
HOST*Devil

1:1

Reagovat
HOST*peter

come on u GUNNERS !!!

Reagovat
HOST*

tezko rict podle me to ale bude divoky vysledek kvuli spatne obrane Tottenham arsenal nainkasuje alepson ze dva goly ale myslim si ze Tottenham bude schopen nainkasovat tez :-) takze bych to videl 2:2

Reagovat
HOST*

podle mne to bude1:2 arsenal"!

Reagovat
HOST*Devil

Tak to byla krasna podivana , super fotbal ! Mohlo to klidne dopadnout 3:1 ale Tottenham nedal par tutovek neudrzel konec a dostal 1:3 .Hralo se porad nahoru dolu spousta sanci a vyrovnanej fotbal , teda jen do 70 min.Pak Arsenal rozhodl o deleni bodu . je me Tottenhamu trochu lito jakou maji letos smulu !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele