27. kolo
24.02.2008 13:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Reading opět prohrál

Záchrana Readingu se začíná čím dál více komplikovat. Tým Stevea Coppella totiž opět prohrál, když nestačil na Aston Villu. Ta si naopak připsala další velmi cenné tři body, které se jí budou v boji o pohárové příčky nesmírně hodit.

Hosté byli od začátku aktivnějším celkem na hřišti a po prvním poločase mohlo být s velkou pravděpodobností rozhodnuto o vítězi. Jenže Villa využila pouze jednu ze svých příležitostí. Anglický reprezentant Gareth Barry dokonce neproměnil penaltu, což ale nakonec zase tak moc mrzet nemusí. Za domácí fotbalisty odehrál celých devadesát minut český reprezentant Marek Matějovský.

Pátá minuta utkání nabídla gólovou příležitost pro Villans. John Carew využil zaváhání domácí obrany, ale nakonec netrefil bránu. Všem příznivcům Readingu zatrnulo v 32. minutě. Gardner vybojoval pro svůj tým penaltu. Její exekuce se ujal Gareth Barry, jenže jeho střela k levé tyči nebyla přesná a letěla mimo bránu.

Aktivní Villa ale nehodila flintu do žita a ještě v první půli se snažila strhnout vedení na svou stranu. Což se jí nakonec také povedlo. V posledních vteřinách se prosadil mladík Young, jenž po přihrávce od Agbonlahora trefil nechytatelně levý roh brány.

I druhé dějství bylo převážně v režii hostů. Reading v podstatě zaútočil nebezpečně jen dvakrát. Poprvé v 61. minutě, ale ránu Shoreyho vychytal Carson a následná dorážka Hunta byla zblokována stoperem Daviesem. O osm minut později zahrával Shorey volný přímý kop a na jeho centr jen těsně v ideální pozici pro hlavičkování nedosáhl Kitson. Gólman Carson tak vůbec nemusel zasahovat.

Naději na bodový úspěch domácím držel převážně brankář Hahnemann. Ten se vyznamenal také v 76. minutě, kdy lapil střelu Harewooda a zanedlouho zlikvidoval i pokus Carewa. O pár okamžiků poté pohotovým zákrokem zneškodnil volej Younga. Villa se ale přeci jen druhého gólu dočkala. Sedm minut před koncem se stylem a la Thierry Henry prosadil Marlon Harewood, který gólmana Readingu chladnokrevně obstřelil a zajistil tak svému týmu vítězství. Readingu se totiž už podařilo zásluhou Nicka Shoreyho pouze snížit.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Devil

Aston Villa klopytne ! tip.-1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Aston Villa jede !!! Rád bych je viděl na evropské poháry pro příští sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

Aston villa just vyhrala. Aj ked Reading sa uz musi prebudit ak chce pomyslat aj v buducej sezone v 1 lige

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele