14. kolo
24.11.2007 16:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Middlesbrough FC - Aston Villa 0:3

Nečekaně jednoznačným výsledkem skončil zápas na Riverside. Domácí Boro podlehlo Aston Ville 0:3 a opět tak zesílí spekulace o odvolání manažera Garetha Southgata.

Domácí přitom měli v první půli mírně navrch a byli to oni, kdo se postaral o první vzruch před jednou ze svatyní. Aliadierův pokus zleva však smutný hrdina reprezentačního zápasu s Chorvaty Carson vyrazil s obtížemi, ale přece, na roh. Pak v 25. minutě znovu Boro poněkud postrašilo hosty, jenže O’Neil hlavičkoval z rohu nad branku. Domácím se v první půli dařilo eliminovt útočné výpady Villans, v samém závěru přesto inkasovali. Díky výborné práci Barryho, který zleva pěkně pravačkou nacentroval, se dostal k míči hostující snajpr Carew a s chladnokrevností zabijáka zavěsil. První půle tak skončila poněkud nezaslouženým vedením Aston Villy na půdě Middlesbrough 1:0.

Ovšem druhý poločas, zvláště jeho první patnáctiminutovku, měla pod taktovkou Aston Villa a začala všechny přítomné na Riverside Stadium přesvědčovat o tom, že vede zaslouženě. Nejprve ve 48. minutě rozehrával rohový kop Young, Downing jeho centr odvrátil jen tak na půl k Mellbergovi, který se nemýlil. A pak přesně o deset minut později vyslal Carson dlouhatanánským výkopem do brejku Agbonlahora a ten bez problémů sám před gólmanem levačkou skóroval. A už prakticky nebylo o co hrát. Téhož názoru byli asi i domácí hráči, kteří kompletně se třetím inkasovaným gólem, a dost možná už tím druhým, ztratili motivaci bojovat o alespoň nerozhodný výsledek a soupeři tak cestu za vítězstvím ve zbývající půlhodině jen ulehčili. V 86. minutě mohl ještě výhru Aston Villy zpečetit znovu Agbonlahor, ale tentokrát měl v koncovce smůlu, jelikož zamířil jen do tyče. I přes tento neúspěch mladého Angličana zavládla po zápase v táboře Aston Villy radost. Mužstvo z Birminghamu totiž vyhrálo přesvědčivě 3:0, i když tomu zvláště průběh první půle příliš nenasvědčoval, a posunulo se tak už na sedmou příčku před Blackburn, který má ale zápas 14. kola na programu zítra.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Devil

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Boro nemají nijak oslnivé období, kdežto pomalu zase šplhá výše. A taky jim to přeju. Tip 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Doplňuju: Aston Villa šplhá výše, přece. Nějak mě to vypadlo, hernajs.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele