26. kolo
10.02.2008 14:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

United opět ztratili, tentokrát podlehli 1:2 Citizens

Dnešní derby se neslo především ve vzpomínkách na padesátileté výročí letecké tragédie z Mnichova, při které zemřelo sedm fotbalistů United. Vypjatý zápas nakonec po gólech Vassella a Benjaniho vyhráli překvapivě fotbalisté City. Domácí hráči snížili až v nastavení.

Oba týmy do utkání nastoupily bez log sponzorů a s černou páskou na rukávu. Domácí fotbalisté navíc duel odehráli v dresech, ve kterých nastupovali v roce 1958 slavní "Busby Babes."

United začali velmi aktivně. Citizens zatlačili před jejich šestnáctku. První skutečná gólová příležitost přišla v 6. minutě, kdy si centr Téveze zpracoval Giggs, ale z velkého úhlu nedokázal zamířit přesně, bránu jen těsně přestřelil. Podobně se na druhé straně uvedl hostující Petrov, který pálil pro změnu z velké vzdálenosti.

Hned z protiútoku se dostával do příležitosti Tévez, jeho střelu ale zblokoval stoper Dunne alespoň na roh. V 24. minutě vstřelili City úvodní gól. Po přihrávce Petrova pálil nebezpečně Ireland, střelu irského záložníka Van der Sar vyrazil, ovšem pouze k jeho spoluhráči Vassellovi. Jeho první ránu sice ještě holandský gólman vychytal, ale na dorážku byl už krátký. Citizens se tak senzačně dostali do vedení.

"Ďáblové" se snažili co nejrychleji vyrovnat, ale střelu aktivního Téveze vychytal Hart. Nad bránu naopak mířil z přímého kopu Cristiano Ronaldo. Nejlepší střelec United na sebe upoutal pozornost opět o minutu později, jeho střelu ale tečoval Dunne a ze všeho byl nakonec jen roh. Na druhé straně posílal do dobré šance Petrov Fernandese, ovšem před švýcarským reprezentantem tečoval míč gólman Van der Sar a z jedinečné příležitosti byl opět jen roh.

Velký šok pro většinu fanoušků na Old Trafford přišel v 45. minutě. Centr Petrova z rohového kopu sice ještě United odvrátit dokázali, míč se však dostal zpět k bulharskému záložníkovi, jenž ho vrátil do pokutového území, kde jej hlavou usměrnila do brány nová akvizice týmu Svena-Görana Erikssona - Benjani.

Očekávaný drtivý nápor United od úvodních minut druhého poločasu nepřišel. Jedinou vážnější příležitost měl opět Ronaldo, tomu však při zpracování míč moc odskočil a následnou střelu navíc zblokoval Micah Richards. "Reds Devils" se gólu dočkali v 56. minutě, jenže ten nemohl být uznán pro ofsajd. Zanedlouho se navíc City dostali do brejku, ale střele Benjaniho na Van der Sara zabránil obětavým zákrokem Ferdinand.

Zoufalí domácí fotbalisté se nemohli dlouhou dobu dostat do gólové šance, a proto alespoň zkoušeli štěstí střelami z velkých vzdáleností. Z dobrých třiceti metrů pálil nad Park Ji-Sung. Téměř identicky si vedl také střídající Carrick. Snížení svěřenců Alexe Fergusona přišlo velmi v pozdě. V první minutě nastavení se prosadil přesnou střelou k levé tyči z hranice pokutového území Carrick. To bylo z jejich strany ale vše.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (41)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Man Utd 3:1 Man City

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 tevez, elano

Reagovat
smazaný uživatel

Prohra o 3 goly je našim maximem! Budeme se muset modlit aby united vypustili konec jinak jsme zralý na sedmičku jak Slávie na Arsenalu-ale třeba se pletu

Reagovat
Devil

Po minulem zavahani v Tottenhamu si nemuzem dovolit stratit ani bod ! To by mohlo bejt hodne spatny ! Doufam ze v derby potvrdime roli favorita a oplatime City porazku z prvni poloviny PL ! tip.-2:1 United !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

to se uvidí, lednové nákupy (byly vlastně nějaké?) nestály za nic.

nedělám si nějaké přehnané iluze, vzhledem k naší formě v posledních zápasech (cca zhruba tak 2 měsíce) bych si jako fan city klidně nebál dát na tiket jasnou 1 ! hrajem otřesně !! nedělní match je bohužel pro sázkaře jasná tutovka. rád bych se mýlil...

Reagovat
smazaný uživatel

Slavné derby je tu ! Navíc bude okořeněno smutnou vzpomínkou na nezapomenutelné Busby Babes. Man Utd. bude hrát v dobových dresech, elektrizující atmosféra,... chtěl bych být při tom !!! Více věřím United, oproti City mají větší ofenzivní sílu, momentální forma hovoří rovněž pro United. Takže tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Chalpy,všichni do jednoho i s divákama budou hrát za všechny z toho osudového roku,každý ze zesnulých bude ze shora sledovat tento zápas a dopomůžou nažhaveným RUDÝM ĎÁBLůM k drtivému vítězství!!!Každý,kdo je hoden nosit dres Manchesteru United bude hrát jako o život.Možná to bude znít přehnaně.Současná forma rudých ďáblů ˇje neuvěřitelná.Já myslím,že na City vlítnou od začátku a drtit budou až do závěrečného hvizdu.Jestli to nevíjde,tak se mi smějte až po zápase tip:8:0

Reagovat
smazaný uživatel

To je aspon fanda kurna , ten se toho neboji ! Ja zkusim tip: 3:0

Reagovat
Devil

Smat se nebudu , je to odvazny ale spravny ! Glory Glory Man. United ....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Na ten pamatny a bohuzel moc moc nestastny den zavzpominame a pote na City vlitnem a nenechame je dychat a bura jim dame.

Tip: 5-0!!!

Navzdy Manchester United FC.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase bych tak City nepodceňoval. Nejsou to žádní nazdárci !

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko, když před koncem poločasu jeto 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko, když před koncem poločasu jeto 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, že je to tu 2x . A je to dokonce 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Já se nemůžu dočkat fotbalu...Alex si tam může vzít rovnou maqšinku a schoidit háro City začaly dobře a hlavně jim máme co vracet ze začátku sezóny,uvidíte jak je vypráskáme...je vypráskáme jako slepý štěňata!!!Chci se zeptat,není tady někdo z Vás,kdo byl nějak před rokem nasrazu United v Praze,když jsme hráli taky s City a taky zvítězili

Reagovat
Pharrell

kezby to skoncilo remizou

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to gobrý zápas ale Manchester jasně vyhraje 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nekecej... Fakt vyhraje Manchester?

Reagovat
smazaný uživatel

opět nejchytřeší bary72,ten zná všechno,ale nic mu nevyjde 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Áááá, sám pán Dokonalý !!!

Reagovat
dadoprso

asi jako jsi ty nečekal výhru Egypta na APN, tak já bych nečekal že MU prohraje se City, sice už v zápase s Totenhamem to MU vůbec nešlo, ale čekal jsem že se dnes zase vzchopěj a City přejedou.

Reagovat
smazaný uživatel

United vyhrajú 3:0 Tevez 2 goly

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě největší v tomhle ročníku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsem nečekal 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

to tady netipoval VŮBEC nikdo

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas se musel líbit i zarytým "účkařům", od začátku bylo vidět, že reds chtějí z kraje rozhodnout, ale v tomto případě narazila kosa na kámen. To co s vámi prováděl petrov, vassell si otevřel střelnici a bylo to tam !! ani kšiltovka, kterou si holanďan zapomněl v kabině by mu nepomohla ! parádní druhý gól snad podtrhl obrat k lepšímu. no a kdyby ve druhé půli místo přihrávky ireland vystřelil mohlo být hotovo. ale i tak je to super ! nedělní výhra to bylo pohlazení na duši za ty "cajdáky", které jsme doposud odehráli. No jo tenhle rok jsme na trůně my !! teď se to chce zvednout a dojet na čtvrtej flek... sorry mister eriksson, but on sunday se vám to opravdu povedlo ! jen tak dál ! bye for now, martin.

Reagovat
Devil

Jste na trune a mate o 14 b min ! Zustan nohama na zemi ! Ale musim uznat , ze v obou letosnich derby jste nam bohuzel dali na frak !

Reagovat
smazaný uživatel

Devil, je vidět, že si rozumnej, o těch 14 bodech vím, to je nedostižitelný, ale prosím tě, oprav ten nadpis !! to si popletl. něco k utd.: když hrajou v pohárech, tak samozřejmě přejem anglickému klubu, to je jasný, néé ? pořád platí aspoň pro mně, lepší mužstvo z ostrovů než ňákej ital němec, francouz atd... čus

Reagovat
Devil

OK , at je potvem !Neprepisuje se me to lehce , ale tuto sezonu si to zaslouzite ! Taky nejsem jeden z tech co City nenavidi , Muj otec je fanda City a ja MU a mezi sebou se vzdy postuchujem , no a ted az prijede tak me to da sezrat !

Reagovat
smazaný uživatel

Mozna King jen v utkani s United a jen pro tuto sezonu , jinak kvalitou klubu se City s United rovnat nemuze ! :

Reagovat
Devil

Jj to nemuze , ale tim vic porazka od City boli ! A o to vic kdyz zapas byl na pocest Busby Babes ! Ale jinak souhlas Gazza , cislo 1 vzdy United a az potom City !

Reagovat
smazaný uživatel

Tak derby ukázali svoje specifika. Ani v tomto favorit nevyhrál. Ale to, že by United nebrali alespoň bod, bych vůbec nečekal. U City se hned prosadila nová posila B. Mwaruwari, tomu říkám trefa !

Reagovat
smazaný uživatel

JJ Benjani to je uplně jiná třída utočníka než ty co sme tam měli do ted Jo a tom trůně-doporučil bych DEVILovi aby se šel projít po Manchestru-pak by pochopil kdo je králem Manchestru

Reagovat
Devil

Ja to mel na mysli po fotbalove strance v cetne historie , financi , uspechu a momentalni umisteni v tabulce a ne v poctu fans v meste ! V obou derby jste nas prejeli , ale i pres to je United trosku na vyssi urovni nez City ! Neber to jako vychloubani a povisovani , ber to jako fakt !

Reagovat
smazaný uživatel

konec euforie, teď je třeba na každý pád porazit everton !! mohlo by to být v tv... po derby se musíme zvednout a bodovat naplno, nebude to lehké. pro neapol: nebudeš ve čtvrtek na slávce ?? já asi ne, kámoš z prahy se neozval. nevadí, čt 4 to snad nahradí ! kohouti maj fazónu, ale uvudí se čus

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná věc-vzal sem si dovču-čtrtek,pátek-tak se s klukama trochu střískáme (jedem čtyři s Rumburka) !! A budem doufat že slávka překvapí stejně jako City!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná věc, poslednich dvacet let ste na tom o dost líp ale tenhle týden jsme králi Manchestru určitě mi-tak to uznej a nech nás si to užít

Reagovat
smazaný uživatel

klucí, fans utd., zápasy o trůn města manchesteru musíte brát ze dvou ligových, případně pohárových zápasů. letos sme se společně sešli jen v těch ligových a přiznejte si, že sme vám dali na prdel ! jistě ste před námi v tabulce, máte větší stadion, více mezinárodních úspěchů, víc peněz (ste asi nejbohatší klub), ale my zase máme v manchesteru tradici a víc MÍSTNÍCH fans !!! o to nás jakýkoliv úspěch nad vámi povznese ! tak sme si tu euforii užili, konečně i na váš účet ! nic ve zlym, stíhejte arsenal, my zas musíme udělat ten čtvrtej flek.

p.s., taky doufám, že slavia překvapí jako city a přejede tottenham ! čus

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele