18. kolo
23.12.2007 13:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Manchester United - Everton FC 2:1

Co by si Manchester United počal bez Cristiana Ronalda? Portugalský záložník opět zařídil pro svůj tým vítězství, tentokrát velmi cenné. Red devils sice poslal do vedení už po dvaadvaceti minutách hry, ale během několika okamžiků dokázal vyrovnat Tim Cahill. Poslední slovo však měl v závěrečných minutách opět Ronaldo.

Výborně hrající Everton byl v dlouhých pasážích Manchesteru vyrovnaným soupeřem a málem prodloužil už skoro dva měsíce dlouhou sérii bez prohry. V závěru však tlak United přinesl své ovoce v podobě druhého gólu.

Úvod zápasu nabídl boj s několika tvrdými souboji a rozhodčí Howard Webb musel už v úvodní patnáctiminutovce sáhnout hned čtyřikrát k žlutému napomenutí. Ihned z první větší příležitosti pak padl gól. Ten rozzářil především všechny domácí fanoušky. Hostující sít rozvlnil krásnou technickou střelou kanonýr Cristiano Ronaldo. V 27. minutě se stav ovšem měnil znovu, tentokrát ale na druhé straně. Po chybě obránce Evry se hlavou prosadil středopolař Tim Cahill.

Manchester se sice snažil ještě do přestávky zvrátit vývoj utkání na svou stranu, jenže jeho příležitosti zůstaly nevyužité, a proto poločasový stav byl nerozhodný.

Po celý druhý poločas měli domácí fotbalisté značně navrch a Everton musel častokrát zachraňovat až samotný americký gólman Tim Howard. Ten se několikrát zaskvěl skvělými zákroky, jako například při střele Tevéze, jenže na pokutový kop Cristiana Ronalda už nestačil. Pienaar fauloval v pokutovém území Ryana Giggse a jeho atak posoudil sudí Webb jako penaltový. Ronaldo si přesně mířenou střelou upevnil v tabulce střelců první místo a hlavně díku němu se Manchester stále drží vedoucího Arsenalu.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (5)

Přidat komentář
Devil

Everton je hodne nebezpecny souper , ale doufam ze 3 body zustanou na Old Traffort ! MANCHESTER!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpoolšti nejsou sice zadny orezavatka je to super tym kterej ma spickove hrace , ale domaci Manchester doma body moc nerozdava !Tip - 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

ManUtd. cítí šanci, Arsenal by mohl v derby klopýtnout. Ale zároveŇ musí porazit Everton, kterému to vcelku jde, ale domácí budou správně nabuzení a půjdou si pro 3 body. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Everton-silny protivnik,ale body /MUFC/ nerozdavame...

Tip 1-0.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakonec to bylo se štěstím. Ukázala se síla Evertonu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele