32. kolo
29.03.2008 18:15 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Manchester suverénně odrazil atak Arsenalu

Manchester United zareagoval na vítězství Arsenalu snad nejlépe, jak mohl. Na svém hřišti přímo rozdrtil nepříliš slabou Aston Villu v poměru 4:0 a neomylně si tak upevnil vedoucí pozici.

Zápas začal opravdu v ohromujícím tempu a už ve 3. minutě se míč po ose Reo-Cocker - Carew dostal k nekrytému Youngovi, který z první napálil jen Browna, od nějž se balon odrazil nad branku a na roh. Rudí ďáblové odpověděli v minutě jedenácté prostřednictvím přízemní střely Ronalda po přistrčení Carricka, kterou ovšem zlikvidoval Carson. Z následného rohu hlavičkoval Brown trestuhodně nad. A krátce po uplynutí čtvrthodiny hry to byl znovu portugalský driblér Ronaldo, kdo ohrozil soupeřovu branku a tentokráte už úspěšně. Celá gólová akce vzešla ze situace po rohu v 17. minutě, kdy na zadní tyči nedokázal odhlavičkovat míč Barry, ten se od hrudi Boumy odrazil k Ronaldovi, stojícímu na hraně malého vápna, jenž pohotovou patičkou skrze nohy soupeřova obránce prostřelil k údivu všech přihlížejících i Scotta Carsona a otevřel skóre zápasu.

Neuvěřitelnou formu Manchesteru potvrdila i další gólová situace, která přišla ve 33. minutě. Bleskurychlý atak domácích zahájil potáhnutím balonu Tevez, nahrál Carrickovi, ten z první posunul na Scholese, jenž ještě předal do strany Ronaldovi. Střelec prvního gólu neváhal a přesným centrem hledal uvnitř pokutového území Giggse, toho sice míč přeletěl, na zadní tyči se však ještě po něm vrhl "rybičkou" Tevez a upravil na 2:0.

Do druhého dějství vstoupili lépe opět domácí. Už ve 49. minutě mohlo být definitivně rozhodnuto, to by ovšem musel z brejku po překrásném pasu Teveze přesně mířit Rooney, jenž stál zcela osamocen před Carsonem. O minutu později také mohl Rooneyho selhání potrestat Maloney. Dlouhý míč dopředu nepochopitelně podskočil Vidič a Maloney se podobně jako o chvíli dříve Rooney řítil v tu ránu sám na Kuszczaka, dokonce ho obešel, jenomže balon následně nasměroval o pár centimetrů vedle tyče.

Podobně velkou příležitostí však po chvíli odpovědělo i ManU, když se na zadní tyči zjevil z ničeho nic Cristiano Ronaldo a centr Rooneyho usměrnil do Boumy, od něhož se balon odrazil pouze do břevna. Za další minutu už se domácí radovali. Zdrcující fotbalová lehkost Giggse, Ronalda a Rooneyho přinesla další míč v síti Aston Villy. Giggs postoupil nejprve vpřed, pak nahrál Ronaldovi, který nezištně patičkou uvolnil Rooneyho, jenž tentokrát sám před Carsonem zvolil kličku, která se mu náramně povedla a následovalo snadné zvýšení náskoku ManU už na 3:0. Za další dvě minuty se krásně uvolnil do středu Maloney a parádně protáhl Kuszczaka, jenž ovšem vytáhl jeho pumelici na břevno.

V 64. minutě našel netradičně z pravého křídla Hargreaves ideálně postaveného Teveze, ten však z podobné pozice té, při které v první půli skóroval, hlavičkoval mimo. A o tři minuty později se opět třásla branková konstrukce Aston Villy. Stalo se tak po Rooneyho pohotové střele bez přípravy poté, co ho překrásně našel Tevez. Rooney si však spravil řádně chuť v 70. minutě, kdy mu spoluhráči Giggs, Tevez a Ronaldo vypracovali vcelku snadnou pozici pro skórování, kterou také Rooney nepohrdl a zavěsil. Elitní útočník United pak málem zkompletoval i hattrick, jenže skóroval z patrného ofsajdového postavení, které také pomezní včas odhalil a odmával. Manchester United tak porazil Aston Villu nakonec "jen" 4:0.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
Pharrell

by se jim nezrani CR7 nebo Rooney tak jim titul neunikne

Reagovat
Devil

Aston Villa bude pro nas tvrdej orisek,ale pokod chcem titul tak podobne zapasy doma musime zvladat. tip.-2:1 Manchester!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem ten kamarád IceMana.

Reagovat
Devil

jj,super,tak te vitam .Ja mel ted taky nejake problemy s prihlasenim,ale uz je vse ok.

Reagovat
smazaný uživatel

man.utd chytili formu a aston villa posledu dobu nehra bohvieco minule kolo prehrala doma s sunderlandom dufam ve vyhru man.utd

Reagovat
smazaný uživatel

tak United tu formu chytly asi už v říjnu,ale nevadí

Reagovat
smazaný uživatel

Aston Villa není nejlehčí soupeř, ale s její formou bych řekl: 2:0 (C. Ronaldo nás zase spasí )

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Relativně jasný zápas, ale moc bych přál Aston Ville aspoň bod. Pokud nezazmatkuje obrana a brankář, uhrají něco vpředu, tak by se to mohlo povést. I když MU to samozřejmě nebudou chtět připustit, jdou cíleně na 3 body. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Clapci,nebojte se toho,vezměte to takhle...podle mě je Aston Villa něco jako Newcastle,ti od nás vždycky dostanou příděl,jako Villans,poslední zápas byl FA Cup ve Villa parku 2:0 pro Devils a poslední ligový zápas 4:1 pro Devils a to jsme dostali toho góla z vymyšlený penalty k tomu si vezměte současné formy a vychází mi to tak na 4 nebo 5:0...pokud Sir Alex Fergusson nebude šetřit klíčové opory na utkání s AS Roma

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester se zase o kousek priblizi k titulu.2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Mno asi to dopadne ve vyhru manchesteru. Ale hosi se jeste urco teprv otrkavaj ze stredecnich zapasu. tip: 0:1

Reagovat
Pharrell

no Asto Villa dokazala uhrat bod na Chelsea,Arsenalu a Tottenhamu ale na Old Trafford to budou hodne tezke!

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravim vas fans Uckari villa orazi United 0:1 cus

Reagovat
smazaný uživatel

Ač to musím napsat nerad, tak si ManU udrží náskok a vyhraje 3-1

Reagovat
Devil

Joooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Opet se MU o kousek priblizil k titulu! Jen tak dal!

Reagovat
smazaný uživatel

přesně jak jsem psal...SUPER!!!UNITED 4EVER

Reagovat
Devil

Dobrej tip.

Reagovat
smazaný uživatel

Až moc jednoznačný zápas. MU si moc cestu za titulem nekomplikují, jen co je pravda. Zato Aston Villa v poslední době tápe a začíná se propadat tabulkou dolů. A vzdalují se jim logicky příčky zajišťující evropské poháry.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele