8. kolo
29.09.2007 13:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Manchester City - Newcastle United 3:1

V souboji dvou týmů z vyšších pater tabulky zaslouženě zvítězil domácí Manchester City a potvrdil tak skvělou formu v úvodu sezony. Hostující Newcastle nicméně vstoupil do utkání aktivně a odměnou mu byl vedoucí gól. Jeremi našel přesným pasem Obafemi Martinse, který si na hranici šestnáctky skvěle zpracoval míč a bleskurychlým zakončením oslavil svou třetí branku v této sezoně tradičními akrobatickými kousky.

Citizens však odpověděli zvýšenou aktivitou a dostali svého soka pod tlak. Hlavně aktivní Petrov častokrát zatápěl obraně Strak a právě bulharský rychlík v 39. minutě vyrovnal. Kombinaci ve středu hřiště zrežíroval výborný Elano, chytře využil špatně zahraného ofsajd systému Newcastlu a vybídl k průniku Irelanda, ten svou finální přihrávku poslal přesně na kopačku Petrova a bylo vyrovnáno. V závěru prvního poločasu mohli Citizens strhnout vedení na svou stranu, Elano opět vyslal přesnou kolmici na Irelanda, který postupoval sám na Shaye Givena, ale svou velkou šanci neproměnil, brankář Newcastlu jeho ránu vytěsnil hrudí.

Do druhého poločasu vstoupil evidentně správnou nohou Manchester City, pokračoval tak v tlaku, který si vytvořil v posledních dvaceti minutách poločasu prvního. Proč je Petrov u Erikssona ceněným hráčem, potvrdil dvě minuty po zahájení druhého dějství, ve sprinterském souboji s dnes jalovým Taylorem jasně zvítězil a poslal krásný centr na hlavu Emila Mpenzy. Belgický útočník šťastnou rybičkou v pádu trefil přesně místo, kde byl Given krátký. Po inkasované brance Newcastle nezvýšil nějak závratně svou aktivitu, naopak domácí podnikali nebezpečné brejky, kterými častokrát zatápěli obraně s českým zadákem Davidem Rozehnalem. Když v 87. minutě zvýšil Elano překrásným přímým kopem do šibenice na 3:1, bylo už jasné, že tři body zaslouženě zůstávají na City of Manchester Stadium.

Autor: David Kubáň

Komentáře (16)

Přidat komentář
HOST*Devil

Newcastle musi vyhrat ! Myslim ze v tomto zapase jde oboum o hodne . City hraji doma ale straky maji lepsi a silnejsi kadr , uz jen podle tech jmen . Doufam ze Newcastle potvrdi ulohu favorita a ze City si odveze 3 body ! NEWCASTLE !!!!!

Reagovat
HOST*bary72

Myslím, že právě kádry jsou oba na stejné úrovni. ManCity mohutně posilovaly a jsou navíc doma, takže bych je mírně favorizoval. Fanouškovsky jsem v tomto střetnutí neutrální, můj tip je 2:0.

Reagovat
HOST*Gazza

Nemuzes srovnavat City a Newcastle . Pohled jen na minulost strak .

Reagovat
HOST*Shearer

Newcastle je trosku na vyssi urovni jak City .Driv i ted . Hlavne i financne .

Reagovat
HOST*Martin

Ano, bude to těžký zápas, kádry obou týmů jsou zhruba na stejné úrovni, u hostů sice nebude hrát striker owen, ale myslím si, že to pro utd. nic neznamená. mají dost kvalitních útočníků. naši včera hráli pohár s norwichem, sice vyhráli, branku dali až na konci zápasu a opět se doma trefili jen jednou ! je to tam ňáký zakletý. doufám, že eriksson trochu překope sestavu, do brány postaví erikssona a v útoku by mohl začít bianchi. jinak je to opět tv zápas, a tak si v 1:40 p.m. nalaďte galaxii ! u nás je pouť a když city vyhrajou stánky s pivem a klobásou maj prioritu !! cha, čus citizens !!

Reagovat
HOST*Martin

chyba, samozřejmě isakssona. omlouvám se.

Reagovat
HOST*

Souhlas s Martinem,určitě to bude těžký zápas. Osobně očekávám že se probudíme hlavně herně a když bude chytat Isaksson tak o vítěství citizens nepochybuju!!

Reagovat
HOST*roman

Neviem neviem ked City budu hrat na jedneho utocnika zase a v brane bude chytat zase mozno Schmeichel nedavam im vela sanci na uspech no uvidima caff

Reagovat
HOST*Martin

u mě je malá změna plánu, sem nachcípanej jako kráva, du si lehnout, takže možné případné vítězství city nezapiju pivem a nezajím klobásou na pouti, ale zapiju to tak půlitrem horkého čaje s citrónem. tak aspoň sjedu všechny fotbaly v tv. pro neapol, doufám, že slávka v pátek bez problémů porazí zlín!to by totiž byla šupa, potřetí za sebou ...čau citizens

Reagovat
smazaný uživatel

jo slavie o polačase sem zapnul on-line přenos a málem sem upad-5:0 a hned na to 6:0 tak nám ten fodbalový víkend pěkně začíná

Reagovat
HOST*

Ze Slavkou jdi do prdele ta nikoho nezajima . Tu jsou anglani . Prazaku

Reagovat
HOST*colin

Super mame 3 body co este k tomu dodat Elano dal super goool bolo to proste fantasticke az nato ze hrali zasa na jedneho utocnika a ze nechytal isaksson cafte fans citizens

Reagovat
smazaný uživatel

Super zápas-Newcastle neměl nárok,golman Hart sice nic moc ale o 100%lepší než ta blondatá LAMA z Dánska!!!!Atmosféra na stadionu byla neskutečná-to byl rachot jako blázen,jednoznačně máme nejlepší fanoušky v Anglii!! To co předvádí Eláno je neskutečný,za těch 8 mega liber je prostě zadarmo!!! Takže závěrem 100% spokejenost s výsledkem i výkonem a at nám to takhle vydrží co nejdéle!! zdar-Martin a roman

Reagovat
HOST*Martin

Na city of manchester stadium se hrál krásný zápas,první gól petrova padnul po pěkné kombinaci, no a co dal elano, to se jen tak nevidí !! a to nehráli bianchi, geovanni atd... doufám, že letos je zaděláno přinejmenším na uefu, premiership je těžká soutěž a jsme vlastně pořád na začátku... buďme při zemi, ale jen tak dál ! pro neapol, v pátek sem si zapnul teletext na čt 2 str. 751 (5:0), ihned sem přejel na str. 205 jestli se nejedná o chybu...byl to příjemný šok. krásný fotbalový víkend umocnili citizens, škoda, že to jablonečtí hráči nedokončili, ale to bychom chtěli toho moc najednou. akorát mě naštvalo přerušení nedělního fotbalu (everton), kvůli posranýmu hokeji. ale jinak to celkem šlo, tak čus

Reagovat
HOST*roman

Reagovat
smazaný uživatel

já osobně bych spartu neřešil ty magoři se umlátěj sami s píš mě mrzý Neapol,doma s Janovem to chtělo 3body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele