19. kolo
27.12.2007 20:45 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Citizens poprvé doma ztratili

Ani neskutečná tříminutovka, ve které v rozmezí mezi 27. a 30. minutou padl stejný počet branek, jako uběhlo minut, čili tři, nerozhodla o osudu zápasu. Ten měl totiž pevně v rukou hostující snajpr Santa Cruz a diskutabilním gólem ukončil domácí sérii Citizens bez ztráty bodu.

Do utkání vstoupili mírně aktivněji hosté a začali hned od počátku dávat soupeři najevo, kdo je na City of Manchester Stadium pánem. Nejprve ve 21. minutě poslal Ireland vpřed klíčovou postavu dnešního zápasu Petrova, jenž hledal ve stoprocentní příležitosti Bianchiho, ten však nějakou záhadou na míč ani nedosáhl. O šest minut později si vzal soupeřovu obranu na paškál zase Petrov, opět dostal opožděný dárek k Vánocům od Chizanišviliho v podobě zcela volného prostoru na levé straně, a protentokrát našel přesně Vassella, jenž se hlavou, narozdíl od svého kolegy v útoku, nemýlil.

Jenomže to Citizens netušili, co je potká hned o minutu později. Neomylný kanonýr Santa Cruz se totiž při standardce Bentleyho ocitl nikým nehlídaný na přední tyči a hlavou překonal Harta. Ovšem ani Blackburn se nevyhnul bleskové odpovědi, o to byla krutší, že přišla z kopačky vlastního spoluhráče. Centr Petrova znovu z levé strany totiž před Bianchim nešťastně srazil za záda svého golmana Nelsen. Ale mohly se dít ještě neuvěřitelnější věci, to kdyby hned o minutu později na druhé straně nepálil Bentley přímo do Harta ve skvělé gólovce.

Druhý poločas bohužel pro diváky nebyl tak strhujícím, ale naštěstí pro trenéry, pro ty by takový průběh mohl mít zdravotní následky. První šanci na gól v druhém dějství registrujeme až v 68. minutě, když střídající playmaker Elano z Manchesteru nepřidal třetí gól, neboť ani netrefil ve výhodné pozici branku, ve které stál špatně postavený Friedel.

V 83. minutě pak přišel druhý a také poslední zajímavý okamžik druhé půle. A to kuriózní. Santa Cruz totiž na přední tyči hlavičkoval do branky, ovšem postranní rozhodčí zvedl praporek nad hlavu. Nenásledovalo nic jiného, než že se hráči Rovers radovali čím dál tím víc rozpačitěji. Jenomže hlavní rozhodčí nečekaně odmítl výpomoc s rozsudkem sporné situace a po svém označil gólovou akci za platnou. Kuriozita na závěr posloužila jako třešnička na dortu už tak zvláštnímu duelu. Nicméně třešnička to není zanedbatelná, jelikož utnula domácí kralování Citizens.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Devil

Tip.-1:1

Reagovat
smazaný uživatel

ManCity mají velké ambice a tak pravidelně bodovat je pro ně povinnost. Soupeř je sice v letošní sezóně vcelku na slušné úrovni, ale do Manchesteru si nepojede pro 3 body. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně aby se na to dalo koukat-fotbal v padání CITY je tak nějak divnej,ani dobrej ani špatnej ani rychlej ani pomalej prostě takovej nic moc! Snad vyhrajem ale zázraky (pěknej fotbal)od city nečekám!

Reagovat
smazaný uživatel

můžu se zeptat, proč se před výkopem držela minuta ticha? dík

ještě tip: 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

ty bláho, tak prvních 20 minut nehorázná nuda, a pak dostane můj tip na frak během pár minut... no čím víc gólů, tím líp

Reagovat
smazaný uživatel

minuta ticha se držela za zesnulé v roce 2007. komentátor to na začátku přenosu říkal. k zápasu: nebýt martina petrova, tak si troufnu tvrdit, že bychom zápas asi prohráli. směrem dopředu nikdo kromě něj teď není a jak jsme viděli,střídající eláno je z formy ! útok nic moc, sem tam se něco povede, ale to je žalostně málo. striker formátu santa cruze nám prostě schází. sem zvědavý na toho mexičana. v obraně je dunne vyčichlej, mám takový dojem, aby nám nedocházel kyslík. souhlasím s ssc neapol, hrajem fotbal takovej divnej (viz villa park). ale zápas to byl jinak ke koukání. v neděli jsme opět v tv, ale liverpool nám asi uštědří první ligovou prohru. nechci být prorokem... sakra ! i přes tu včerejší remízu je to dobrý, chce to vyhrávat i venku a to nám moc shcází !! čus fans city a ostatní !!

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda ztráty dvou bodů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele