30. kolo
16.03.2008 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Fulham vybojoval cenné vítězství

Brian McBride rozhodl o tom, že po devíti kolech vyjde Everton opět bodově naprázdno. Naopak Fulham udělal důležitý krok k záchraně, i přes vítězství ovšem stále zůstává předposlední.

Skutečně nudný a nezáživný první poločas nabídl tento zápas. Ani jeden tým se příliš nepředvedl. Fulham byl sice o něco aktivnějším celkem na hřišti, ale chyběly mu finální přihrávky, většina jeho akcí totiž končila na hranici pokutového území Evertonu. Hostujícímu kouči Moyesovi značně zkomplikovalo situaci brzké vynucené střídaní Andyho Johnsona.

Hra se odehrávala především ve středu hřiště, až v posledních dvou minutách Toffees nebezpečně a hned dvakrát zahrozili. Nejprve se po kombinaci Nevilla s Osmanem k míči dostal Yakubu a tvrdou střelou k levé tyči protáhl Kellera. Následně byl v dobré šanci Leon Osman, v pokutovém území se ale octl po souboji s obránce Hughesem na zemi a dožadoval se penalty. Rozhodčí Bennett ovšem vše viděl jinak. Fulham si tak mohl oddechnout.

Jako den a noc. Tak nějak by se dal charakterizovat předváděný fotbal ve druhém poločase v porovnání s tím prvním. Už ve 47. minutě byli hosté velmi blízko ke vstřelení branky. Na Artetův centr ale před bránou Kellera jen těsně nedosáhl Lescott. Fulham však Everton od tohoto okamžiku dostal pod tlak, který vyvrcholil v 67. minutě vstřeleným gólem.

Po levém křídle se vydal osamocený Paul Konchesky, na jeho přesný centr si v pokutovém území naběhl americký reprezentant Brian McBride a přesnou hlavičkou otevřel gólový účet tohoto utkání. Svěřenci Davida Moyese málem ihned odpověděli. Po rohovém kopu měl na hlavě vyrovnání Joseph Yobo, nikým nehlídaný ale nezamířil přesně.

Fulham mohl své jednogólové vedení zdvojnásobit. V pádu totiž špatně odvrátil míč Yobo, ten se dostal k Eddiemu Johnsonovi, jenže londýnský útočník bránu přestřelil. Everton si uvědomoval důležitost zisku alespoň jednoho bodů, spěchal dopředu, jenže na pečlivou obranu Cottagers vyzrát nedokázal.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Everton má silného soupeře o ligu mistrů v podobě Liverpoolu, který teď momentálně šlape... , a půjde tvrdě za vítěztvím na úkor Fulhamu. tip 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Fulham má jednu z absolutně posledních šancí ještě nějak zvrátit nepřízeň osudu v podobě sestupu z Premier League. U hostů bude záležet, jak se vyrovnají z vypadnutí z UEFA cupu, rozhodně ale mají venku solidní bilanci. Tip 1:1.

Reagovat
Devil

Everton nenecha Liverpool vydechnout a potvrdi to i zapas ve Fulhamu . tip.-0:1

Reagovat
smazaný uživatel

doufám,že zápas s remízovým králem z Fulhamu zvládnem,EVERTON!!!

Reagovat
Shevchenko

Kurna mam vsadit na Everton ? Podivejte na ty vz. zapasy

Reagovat
smazaný uživatel

Co bylo bylo, podívej se na poslední zápasy Fulhamu

Reagovat
Shevchenko

UFFF

Reagovat
Lahvac-CZ

Je to v řiti měl sem 2

Reagovat
smazaný uživatel

Fulham příjemně překvapil, nedá svoji kůži lacino. Záchrana je ale stále daleko. Těžko říci, jak to poznamená Everton, ale to, že si z Londýna neodveze ani bod, tak s tím určitě moc nepočítal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele