31. kolo
22.03.2008 18:15 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Everton se rozešel s West Hamem smírně

Drama do posledních chvil bylo k vidění v sobotu v podvečer v Goodison Parku. Brzká branka Yakuba liverpoolskému celku tři body nakonec nezajistila, neboť hodinu poté udeřil za hosty Dean Ashton, a když pak v poslední minutě trefil Sears jenom tyč, bylo o remíze rozhodnuto – obrat se nekonal.

Tento vzrušující zápas začal zostra. Už po pěti minutách hry nakopl od rohového praporku míč Noble přímo na hlavu Tompkinse, který zacílil k neštěstí svému a celého týmu jen do břevna. To na druhé straně se domácí radovali hned po první šanci. Anichebe dlouhým míčem nastartoval Yakuba, ten přesprintoval hned dva soupeřovy obránce a pohodlně překonal Greena v brance hostí. A mohlo být pro Kladiváře ještě hůř, to kdyby nechyboval postranní sudí, který neuznal o sedm minut později regulérní gól opět Yakubovi. Nakonec se tato situace stala pro domácí osudovou v cestě za vítězstvím. V první půli se však West Ham ještě kýženého vyrovnání nedočkal, a že nechybělo málo hlavně ve 31. minutě, kdy Ashton z half-voleje v dobré pozici mířil těsně vedle. Těsně před koncem poločasu zahrozil tentýž hráč ještě nebezpečněji, ale za notného přispění Lescotta, jenž učinil svou tečí Ashtonovu střelu mnohem ošemetnější, ovšem golman Howard si i tak s touto ranou s bravurou poradil.

Na začátku druhé půle byly k vidění spíše jen náznaky šancí a to výhradně Evertonu, v obou případech se však liverpoolští nedostali ani do koncovky, když zasáhl Ferdinand, respektive včas vyběhnuvší Green. A tak mohl v minutě 68. přijít okamžik vyrovnávacího gólu. Aktivní Ashton se konečně dočkal, když ho z hloubi pole našel překrásně Neill, anglický internacionál přeskočil Jagielku a hlavou se tentokráte nemýlil. Bylo vyrovnáno a, jak se zdálo, obě mužstva se s remízou spokojila. Ležérní tempo vydrželo zápasu ale jen do 85. minuty. V oné chvíli Jagielka prováhal v ohromné příležitosti správný okamžik pro střelu a vypálil přímo do Greena. A pak se o slovo hned dvakrát přihlásili znovu hosté. Nejdříve minutu před koncem Noble z 25 yardů přestřelil a pak za další minutu utekl Sears Jagielkovi, a přestože Greena překonal, radovat se nemohl. Míč z jeho kopačky si to namířil přímo do tyče. Nesmírně zajímavý duel mezi Evertonem a West Hamem tak skončil přeci jen zaslouženou remízou 1:1.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Devil

Everton napravi zavahani z minuleho kola a doma na Goodison Parku vyhraje! tip.-2:1

Reagovat
smazaný uživatel

everton to napravi tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Everton nebere nic jiného než výhru, ale W.H.U. mají venku velmi slušnou bilanci. Bude to zajímavé. Tip 3:2.

Reagovat
smazaný uživatel

fandim WHU a jsem optimista takže, Everton - West Ham United 1:2

Reagovat
fantomas

nechybělo mnoho

Reagovat
smazaný uživatel

tjn co scházelo, Sear zahrál fakt dobře a ta tyčka jej já už řval gól :-D

Reagovat
smazaný uživatel

Everton nevyužil možnost dotáhnout se na městského rivala. Bere jen bod a s ním budou určitě spokojenější hosté.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele