26. kolo
09.02.2008 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Reading 1:0

Everton si svou čtvrtou pozici uhájil. Proti Readingu se sice v prvním poločase trápil, ve druhé půli ale ukázal větší kvalitu a zaslouženě vyhrál.

Domácí gólman Tim Howard se pořádně zapotil už v první minutě. Po faulu jednoho z bránících hráčů zahrával přímý kop Stephen Hunt a svou nízkou tvrdou ránu poslal přesně k levé tyči, americký gólman měl co dělat, aby míč neskončil v síti. Moc krásných fotbalových momentů v úvodu zápasu nebylo, oba týmy spíše bojovaly o každý metr hřiště okolo středového kruhu.

O poslání svého týmu do vedení se na domácí straně málem postaral útočník Andy Johnson, ale mířil přímo do náruče Hahnemanna. Reading opět zahrozil v 35. minutě hry. Po přihrávce Marka Matějovského pálil nepřesně Doyle. Do obrovské příležitosti se dostal Tim Cahill, ale i přesto, že nebyl nikým tísněn, přihrávku Osmana si nezpracoval a zkusil štěstí z první. Jenže míč poslal nad a ještě hodně mimo. Velice nebezpečně pálil těsně před přestávkou Oster, ale ani z jeho střely nic nebylo. Gólem neskončila ani hlavička Johnsona, takže v prvním poločase se diváci gólu nedočkali.

Tim Cahill se málem zapsal do listiny střelců v 51. minutě, ale na přihrávku Vaughana jen těsně nedosáhl. To byla obrovská příležitost pro Everton. V 62. minutě dokázal Reading odvrátit rohový kop domácích, jenomže po následném centru Osmana se hlavou prosadil Jagielka. Toffees se vstřeleným gólem narostla křídla. Vedení mohl pojistit aktivní Osman, ale trefil jen břevno. Royals už vyrovnat nedokázali, a proto si připsali už sedmou prohru v řadě a čeká je určitě ještě hodně těžký boj o záchranu.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (6)

Přidat komentář
Devil

Everton doma vyhraje ! tip.-3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Favorizuji domácí Everton. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

tip: 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě jsi ho nenechám ujít v TV. Dívám se na každý zápas a když to porovnám s českou ligou tak česká liga je úplně v pytli...

Reagovat
smazaný uživatel

A můj typ je 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro dobře

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele