16. kolo
08.12.2007 16:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Fulham FC 3:0

Everton opět potvrdil, že je v současné době skoro k neporažení. Proti Fulhamu se dlouhou dobu nemohl prosadit, z druhého poločasu si však udělal vlastní exhibici domácí kanonýr Ayegbeni Yakubu, jenž vstřelil hattrick v průběhu 28 minut. Cottagers tak čekají na vítězství už čtyři zápasy.

Domácí fanoušky pořádně vystrašili hosté už v úvodu zápasu. Nejprve málem slavil gól Kamara, kterému chybělo skutečně málo, aby jeho hlavička skončila gólem, následně se musel při pokusu Štefanoviče vytáhnout domácí gólman Tim Howard. Everton však zareagoval velmi rychle, jenže střela Lescotta, ani následná rána Artety z přímého kopu kýžený úspěch nepřinesla. Od této chvíle se však hra přenesla především do středu hřiště a jediná pohledná střela Štefanoviče postrádala přesnost. Trenér David Moyes musel už v 22. minutě řešit jeden velký problém, a to když se mu zranil obránce Baines. Na hřišti místo něj poslal Jagielku, to ovšem na kvalitě domácí defenzívy neubralo.

Everton vstoupil do druhého poločasu jako vyměněný. Už po šesti minutách hry se radoval ze vstřeleného gólu. Lescott efektivně přeloboval Štefanoviče, pro míč si zaběhl Cahill, jehož tvrdou ránu Niemi dokázal ještě vyrazit, jenže pouze k Yakubovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Neuběhlo ani deset minut a Goodison Park mohl slavit podruhé. Po rohu Artety se úžasně prosadil hlavou opět Yakubu. Nigerijský útočník stanovil na konečných 3:0 v průběhu 79. minuty, kdy elegantně obešel Štefanoviče a prosadil se pozemní střelou.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (4)

Přidat komentář
Devil

Everton je doma silnej ! tip.- 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Everton je doma a doma umí, kdežto Fulham venku zatím tápe. Tip 2:0

Reagovat
Devil

Hmmmmmmm Yakubu pekne !

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Everton docela suveréně, letos zatím hraje na moje očekávání až moc dobře. A Yakubu je čertovský chlapík, čistý hattrick se v Anglii obzvláště cení.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele