12. kolo
03.11.2007 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Everton FC - Birmingham City 3:1

Velice atraktivní podívanou s velkým množstvím pěkných útočných akcí přichystali divákům na Goodison Parku hráči Evertonu a Birminghamu. Nechyběl ani dramatický závěr, v němž vsítili domácí hned dvě branky a urvali tak vítězství nad Birminghamem 3:1.

Už v 6. minutě načal parádní fotbalové odpoledne spálenou šancí Yakubu, jehož pokus po překrásném centru zleva od Pienaara zblokoval hostující brankář Taylor. Ale už za tři minuty přišla úvodní branka zápasu. Akce jako přes kopírák, tentokráte však s bezchybnou koncovkou Yakuba a je to 1:0. Po necelé čtvrthodině hry pálil z levého rohu pokutového území Kapo, ale Howarda nezaskočil. Do konce poločasu ještě slabě střílel Carsley a na druhé straně se neujal ani pokus Jeromeho, do kabin šli tak šťastnější domácí s jednogólovým náskokem v kapse.

Druhý poločas načala zajímavá příležitost Yakuba, který si naběhl na centr Artety z přímého kopu, ale střelu neumístil ideálně. A když se ani o minutu později neprosadil Cahill Goodison Parkem to jen zahučelo. V 65. minutě to opět zkoušel Carsley dálky, protentokrát vystrašil Taylora poněkud víc, přesto gól nevstřelil. Z tlaku však Toffees gól nevytěžili, a tak zahřmělo na druhé polovině. Kapova hlavička po rohu McSheffreyho nabrala parametry nechytatelné po teči Phila Nevilla a bylo vyrovnáno, Goodison Park ztichl. Z tohoto šoku se ale liverpoolští oklepali velice brzy a začali opět soupeře tlačit. Nakonec to mohl být ale hostující McSheffrey, který však nepropálil spolehlivého Howarda. To, co přišlo poté, fanoušci Evertonu asi těžko pamatují. Když čtvrtý rozhodčí nastavil 4 minuty, naděje vyhrát tento zápas pro oba týmy ještě ožila. A z tohoto nastavení zvládli domácí vytěžit snad maximum. Nejprve po třech minutách si počkal na odražený míč po rohu svého týmu Lee Carsley a z hranice pokutového území nedal Taylorovi šanci. Kruté dílo pak dovršil brejkovým únikem střídající mladíček Vaughan.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*bary72

Domací mají mírně navrch, tak uvidíme jejich převahu. Tip 3:1.

Reagovat
HOST*IceMan

Správně...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele