20. kolo
29.12.2007 18:15 CET
1 : 4
(1:0)

Reportáž

Arsenal znovu kraluje Premier League

Krásný zápas byl k vidění v Goodison Parku, kde domácí Everton přivítal v podvečer druhý Arsenal, který byl namotivován předstihnout Manchester a vstoupit do nového roku jako lídr soutěže. Toho se mu nakonec povedlo dosáhnout, jelikož přejel Everton jasně 4:1. Gólem k debaklu šestého týmu tabulky přispěl v poslední minutě i Rosický, který překvapivě spolu s Adebayorem začali na lavičce náhradníků.

Do zápasu, který nakonec s přehledem prohráli, však nevstoupili domácí vůbec špatně, ba naopak - výtečně. V 19. minutě přeletěl centr z rohu na zadní tyči Bendtnera a z toho následně těžil Yakubu, jehož pokus zblízka ještě raději doklepl za brankovou čáru Cahill.

Arsenal se ovšem dočkal hned na začátku druhé půle vyrovnání, které asi nikdo nečekal. Hned ve 47. minutě minul Clichyho centr Jagielka a Eduardo, jenž nečekaně dostal přednost před Adebayorem, levačkou uklidil míč do sítě. V minutě 56. bravurním centrem našel Lescott v šestnáctce úplně osamoceného Yakubua, který ovšem hlavičkoval trestuhodně mimo. No a trest opravdu přišel a jaký! Eduardo si zpracoval parádně na hrudi dlouhý míč z vlastní poloviny, prohodil si Jagielku, nešťastníka i z předchozí gólové situace, a následně nedal Howardovi šanci. Chorvatský útočník se chopil své příležitosti dostat se do základní sestavy nastálo opravdu vehementně.

Následných několik minut se hrál klidný zápas, obě mužstva se víceméně oťukávala a zvláště Arsenal se nikam nehnal. Paradoxně ale ani Everton nehrál nikterak nátlakový fotbal a nepomohlo mu ani vyloučení Bendtnera v 73. minutě. Naopak. Wenger akorát včas poslal na hřiště svěžího Adebayora. Ten hned po pěti minutách pobytu na hřišti skóroval a to možná nejjednodušeji ve své kariéře. Katastrofálního nedorozumění mezi Yobem a Howardem naprosto bez problémů využil k potvrzení vedení svého týmu. V 83. minutě byl ještě vyloučen Arteta za faul loktem na Fabregase a vyrovnání poměru sil na hrací ploše možná přispělo k dalšímu gólu v síti Evertonu. Znovu bylo klíčové střídání Wengera. Adebayor se Sagnou poslali balón do pokutového území Evertonu, kde se k němu dostal Rosický a přízemní střelou k tyči rozhodl.

Arsenal je zpátky v čele o dva body před Manchesterem United, Everton zůstává šestý.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
Pharrell

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Everton vs Arsenal 10/neprohra domacich/

Reagovat
smazaný uživatel

Přání je jedna věc, realita druhá, že ?

Reagovat
Pharrell

vim ze jsme tady v lize nevyhrali uz 3 roky ,ale jestli chcem vyhrat ligu musime uspet!

Reagovat
smazaný uživatel

Ligu vyhraje Manchester United a Arsenal skončí druhej

Reagovat
smazaný uživatel

som gunner,ale realita bohuzial bude kruta...prehrame o 1,2 goly

Reagovat
smazaný uživatel

ses debil nejses gunner

Reagovat
smazaný uživatel

Nějvětší šlágr kola ! Evertonští jsou na Arsenal pěkně nabuzení, Kanonýři budou rádi za remízu. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

bude to pro nas těžky zapas,ale Goodison Park vyloupíme.3body=arsenal

Reagovat
Devil

Tak to bude boj . Doufam ze Everton pomuze Man. Utd. a popripade vyhry devils s hammers odskoci gunners minimalne o 2 body .Tip.-2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to boj ale Evrton má parádní formu a Arsenalu to venku moc nejde Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal je zabije tip 0:4 řiekje si co chcete ale dobre sme se vyspal...:D

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej tip!!! Škoda toho gólu co dostali.... Ale za druhou půli si Arsenal výhru zasloužil...

Reagovat
smazaný uživatel

taky si tedko rikám :D

Reagovat
smazaný uživatel

ale everton mel prvni plocas navrch ale neco v arsenalu v kabine tam neco promluvilo a druhej polocas vyhral 1-4 rosicky je fakt good

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal vyhrál i když nepředvedl, zejména v první půli, výkon, na který jsme od něj zvyklí. Přesto dokázal zvítězit a opět ukázal, že otáčení zápasů je jeho parketa... To podle mě umí nejlíp v Evropě!! Jen ten zákrok Bendtnera byl vážně hnusnej a na druhou stranu si nemyslim, že faul Artety byl přímo na červenou i když chtěl Fabregase určitě trefit. Cesc tomu trochu pomohl Ale takovej už je fotbal....

Reagovat
Pharrell

jj,ale doufam,ze bendtner si probere v hlave.jinak eduardo (dudu) je borec!

Reagovat
smazaný uživatel

Jen at forma Arsenalu vydrzi i do Ljgy Mistru

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda,fandil jsem Evertonu je to dobrý tým!

Reagovat
smazaný uživatel

Docela mne Kanonýři překvapili, nefandím jim, ale z mnoha důvodů jim přeji, ať jim slouží !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele