34. kolo
12.04.2008 16:00 CET
0 : 6
(0:3)
Stadión:
Pride Park, Derby

Reportáž

Derby County - Aston Villa 0:6

Aston Villa touží vybojovat šesté místo, a proto musela bezpodmínečně porazit Derby County. To se jí nakonec podařilo, Beranům uštědřila debakl a stáhla minimálně do večera ztrátu na Portsmouth na pouhý bod.

Jistě sestupující domácí celek však v posledních zápasech dokázal, že skutečně nikomu body zadarmo rozdávat nebude, o čemž se přesvědčily například i Manchester United nebo Fulham. V tomto zápase ale musel děkovat hned po prvních minutách brankáři Carrollovi. Ten nejprve skvěle zlikvidoval střelu Ashleyho Younga a následně také hlavičku Olofa Mellberga po rohovém kopu.

Ve 25. minutě ale bývalý gólman Manchesteru United svůj tým nezachránil. Úspěšným střelcem se stal talentovaný Young. Už za minutu se skóre měnilo podruhé a opět na straně hostů. Centr Garetha Barryho dokázal Carroll vyrazit, jenže pouze ke Carewovi a ten míč poslal do brány. To ovšem stále ještě nebyl konec. Ve 35. minutě se krásnou halfvolejí prosadil Martin Petrov, jenž trefil nechytatelně levý roh brány. Berani sice mohli snížit, ale ani jednu ze svých dvou příležitostí nevyužili.

Villans pokračovali aktivněji i ve druhém dějství a v 55. minutě mohli své vedení zvýšit. Palebnou pozici připravil pro Barryho Agbonlahor, ale střelu anglického reprezentanta vychytal Carroll. Za tři minuty ale kapitán birminghamského celku náskok svého týmu zvýšil už na 4:0.

Aston Villa i po čtvrtém gólu měla nad Derby jasnou převahu a jak se později ukázalo, dokázala jí využít ke vstřelení ještě dvou gólů. Ten první dal v 76. minutě velmi aktivní Agbonlahor, jenž využil špatně pracující obrany Derby. Konečnou podobu výsledku stanovil střídající Marlon Harewood. Derby si tak bude muset na svou druhou ligovou výhru ještě počkat a kdo ví, dost možná se jí ani nedočká.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Věřím, že se s Villans popereme a aspoň bod by mohl kápnout. Favoritem samozřejmě nejsme, navíc oproti nám Aston Villa hraje stále o účast v evropských pohárech, což by mohla být paradoxně výhoda pro nás. Takže Berani do toho ! Tip 1:1. DERBY COUNTY !!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

jasná dvojka

Reagovat
fantomas

tak jasne bych to nevidel!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

Reagovat
fantomas

kdo to mohl čekat?

Reagovat
Devil

Jasna dvojka-0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Takže tip 1-1 čo???

Reagovat
fantomas

obdivuhodné jak si ty goly villans nesobecky rozdělili mezi sebe

Reagovat
Devil

Tak k tomuto neni co dodat!

Reagovat
smazaný uživatel

Aj,aj,aj, to je výsledek, že je opravdu do breku !!! Aston Villa si u nás v Pride Parku otevřela střelnici a Berani tomu jenom hanebně asistovali !!! Takhle by to nešlo, už aby bylo po sezóně !!! Doufám, že se z toho všeho náležitě poučí. Teď bude nutné se do konce sezóny soustředit, aby se takový náklep neopakoval. DERBY COUNTY !!!

Reagovat
smazaný uživatel

jako fanoušek Villans sem více než spokojen doufám že se nám podaří ještě urvat uefa cup a nebudem muset do intertota

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele