24. kolo
30.01.2008 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - Reading 1:0

Chelsea potvrdila svoji pohodu a díky výhře 1:0 nad Readingem si připsala další důležité tři body. Celý zápas měl londýnský klub ve své režii, což dokazuje i statistika držení míče, která nakonec dopadla 74% : 26% ve prospěch "Blues".

Domácí se od začátku zápasu do svého soupeře pořádně zakousli a gólman Hahnemann se rozhodně nenudil, několikrát musel předvést své brankařské umění. Nejdříve kryl v 18. minutě šanci Colea a zanedlouho se vyznamenal proti Wrightu-Phillipsovi, který se po skvělé přihrávce Makeleleho ocitl sám před gólmanem Readingu, ale neuspěl. Chelsea svůj tlak a hlavně svoji snahu zužitkovala ve 33. minutě. Paulo Ferreira nacentroval do pokutového území, kde si skvěle naskočil Michael Ballack a hlavou k radosti domácích fandů rozvlnil síť.

Poté se hostující fotbalisté malinko osmělili a začali si i více věřit. Hlavní hrozbou pro domácí byl Stephen Hunt, kterého fanoušci "Blues" vypískali při každém kontaktu s míčem. Chelsea si ale zkušeně počínala v obraně a snažila se co nejdéle držet míč na svých kopačkách. Krátce před koncem první půle se ještě svojí střelou prezentoval Malouda, ale jeho pokusu chyběla větší přesnost.

Druhá půle začala stejně jako ta první. Do první větší šance se opět po přihrávce Claudea Makeleleho dostal Wright-Phillips, ale znovu ztroskotal na pozorném Hahnemannovi. Readingu se stále nedařilo dostat domácí pod souvislejší tlak. Nebezpečnou střelou se prezentoval jen Hunt, ale Petr Čech s ní neměl problémy. Posila Chelsea Nicolas Anelka se předvedl o pár minut později, po skvělé kombinaci Bridge s Maloudou si naskočil na centr, ale opět jen nechal zazářit gólmana Readingu, který jeho pokus vyrazil na roh. Náznaky šancí ze strany hostů pak byly vidět po akcích Doyla nebo Leroye Lity, ale hrozbu pro obranu Chelsea nepředstavovala ani jedna z nich. Deset minut před koncem měl další šanci domácích Ballack, ale jeho hlavička mířila příliš vysoko. V 81. minutě se na hřiště podíval i český reprezentant Marek Matějovský, ale s vývojem utkání už nepohnul.

Chelsea si tak zaslouženě připisuje velmi důležité tři body, čímž si upevnila třetí pozici v Premier League a zatím vše nasvědčuje tomu, že v boji o titul si to skutečně rozdají tři kluby.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

typ 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

preju readingu vytezstvi tip 1 1 hunt ballack

Reagovat
Devil

Preju Readingui , zvitezi Chelsea . tip.-1:0 jako vzdy !

Reagovat
smazaný uživatel

Heh , já to vidím na 3:1 . Trefí se snad Joey a konečně Anelka

Reagovat
Devil

Jako vzdy !

Reagovat
smazaný uživatel

No jo , hlavně si to nech pro sebe

Reagovat
Devil

Jako hrob !

Reagovat
smazaný uživatel

Take bysme si prali ztratu soka,ale neocekava se to,,,ale kolikrat uz se ukazalo ze takove zapasy maji zajimavy vysledek.

Uvidime po zaverecnem hvizdu.

Tip: 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Stamford Bridge budou slavit výhru. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

go CHEALSEA go go

Reagovat
smazaný uživatel

To zas musel byt pohledny fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Sledoval jsem tento zápas na internetu, a div se že byl to pohledný fotbal, i když bohužel jen na jednu stranu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele