18. kolo
23.12.2007 17:10 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Cheslea nechybělo štěstí a vyhrála

Chelsea splnila povinnost na půdě tápajícího Blackburnu a po hubeném vítězství 1:0 si upevnila třetí příčku v tabulce před Manchesterem City.

Přitom se zdálo hned od první minuty, že by domácí nemuseli vyjít z tohoto střetnutí s prázdnou. Hned po pár vteřinách totiž Bentley centroval na Santa Cruze, před nímž těsně zvládl ztlumit míč v rukavicích Petr Čech. Velice slibný začátek. Ten navíc umocnila v 11. minutě tvrdá rána Bentleyho do břevna a hned o další minutu se na Čecha řítil sám Santa Cruz, ale ani on nedokázal skórovat. Pak na chvíli upadla hra do šedého průměru a hrál se úsporný fotbal. Ovšem ve 22. minutě senzačně udeřila do této doby ospalá Chelsea. Ospalost pro tentokrát vystřídala přímočarost. Essien se zmocnil na půlící čáře míče, předal ho Kalouovi, jenž přesným pasem poslal do úniku Colea. Tomu se povedlo přes strážce Warnocka vystřelit natolik dobře, že rozvlnil síť za Friedelovými zády. Další vzrušující okamžik přišel po další slabší desetiminutovce. Reidovu povedenou střelu ovšem vytáhl Čech brilantně na tyč. Tyč se o další tři minuty později třásla i na druhé straně po tvrdé ráně Lamparda.

Druhý poločas otevřela nepříjemná zpráva nejen pro fanoušky Chelsea, ale i pro celé Česko. Petr Čech si totiž ve 48. minutě při boxování těžkého míče poranil kyčel, sice ještě bezmála čtvrthodinu pokračoval, pak se ale nechal vystřídat Hilariem. A už v 70. minutě musel Hilario zasahovat proti nepříjemnému hlavičkovému pokusu Santa Cruze. Povedlo se a Čechův záskok tak dvacet minut před koncem udržel Chelsea ve vedení. V 77. minutě se s perfektním skokem vytasil i na druhé straně Friedel, aby zlikvidoval Lampardovu střelu. Z následného rohu gól nevzešel, přestože se ocitl ve stoprocentní šanci střelec jediného gólu utkání Joe Cole. A jelikož se neujala ani střela Kalou z 81. minuty, skončil tento napínavý duel výhrou hostí 1:0.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Devil

Blackburn v minulem kole stratil a Chelsea bude hrat bez par klicovych postav a na vic venku . Tip.-1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea taky stratila , ale tak ci tak vychazi me taky plichta . Navic Chelsea ma celkem velkou marodku a jeste hraje venku , bude zalezet jak se s tim kluci z Londina vyporadaj . Tip -1:1 mozna 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Kurv..... spatne ! Oprava Tip- 1:1 nebo 2:1 . ( pro domaci )

Reagovat
smazaný uživatel

Blacburn má doma zatím vyrovnanou bilanci, Chelsea musí dohánět ztrátu z minulého kola. Tip 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to pro nás těžký zápas. Ale bod domu přivezeme určitě.

Reagovat
frank

0:2 nebo 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

zase Čech vystřídán?

Reagovat
smazaný uživatel

to nebylo špatným výkonem...kyčel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele