29. kolo
12.03.2008 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Aston Villa - Middlesbrough FC 1:1

Middlesbrough dalo zapomenout na pohárové vyřazení od Cardiffu a získalo cenný bod na půdě Aston Villy. Hosté dlouho sahali dokonce po třech, o dva je ale připravila sporná penalta.

Manažer Boro Gareth Southgate udělal oproti nepovedenému pohárovému vystoupení tři změny v základní sestavě a v první půli mohl být s hrou svého týmu spokojen. V první šanci se ocitl Tuncay, Carson jeho pokus skvěle vyrazil, ovšem pouze k Midovi, jehož dorážka byla naštěstí pro Villans nepřesná. V další šanci pálil nad Mohamed Shawky, ve 23. minutě se už ovšem hosté mohli radovat. To aktivní Downing využil chyby Knighta a dal svou sedmou branku v letošní sezoně - 0:1.

Knight následně svou chybu částečně napravil, když včasným skluzem zastavil unikajícího Tuncaye. Aston Villa odehrála jeden z nejhorších poločasů v sezoně, nakonec ovšem mohla tři minuty před odchodem do kabin vyrovnat. Po centru Ashleyho Younga střílel Carew a Mido jeho pokus vykopával z brankové čáry. Odražený míč se ještě dostal zpět k norskému útočníkovi, který hlavičkoval nad. Tečku za úvodním dějstvím pak udělal trestný kop O'Neila a nepřesná hlavička Mida.

Manažer domácích Martin O'Neill reagoval na mizerný výkon svého mužstva dvojím střídáním a do druhého poločasu poslal na hřiště Mellberga s Harewoodem. V 51. minutě spálil jedinečnou možnost na zvýšení náskoku Mido. Po centru Downinga byl zcela sám v pokutovém území, ovšem svou střelu poslal nad břevno. Brankář Carson se poté proběhl, když se vydal vstříc unikajícímu Tucayovi a dokázal odkopnout míč do bezpečí.

Middlesbrough svůj náskok pojistit nedokázalo a v 74. minutě tak přišel hodně krutý trest. V pokutovém území zahrál rukou Luke Young a sudí Bennett nařídil penaltu. K její exekuci se postavil kapitán Gareth Barry a s přehledem zajistil Villans alespoň remízu.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Devil

Aston Villa ma formu , s Boro si doma urcite poradi . tip.-2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, Aston Villa jede a Boro porazí, zápas bude ale odložen, jelikož Boro hrají o váíkendu FA Cup. Tip 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, tolik jsem to Aston Ville přál.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele