37. kolo
04.05.2008 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal zdolal Everton

Svou třiadvacátou výhru si připisuje Arsenal na domácím hřišti proti Evertonu. Diváci žádnou atraktivní podívanou neviděli, o čemž svědčí výsledek 1:0. Jediný gól utkání vstřelil Nicklas Bendtner.

Arsenal od začátku potvrzoval roli favorita, nad Evertonem měl převahu, ale nedokázal se dostat k vážnějšímu zakončení. Nebezpečně na bránu Howarda vystřelil jako první mladík Walcott. Jeho pokusu z hranice pokutového území chybělo hodně přesnosti. Mnohem vážněji vypadala šance z 22. minuty. K centru z pravé strany od Bendtnera se dostal Gilberto Silva, hlavou ale poslal míč mimo.

Naopak domácí fotbalisté mohli z ničeho nic inkasovat. Jediný útočník v modrém dresu Andy Johnson s velkou dávkou štěstí dostihl přihrávku Fernandes, dostal se k zakončení, avšak jeho přízemní střelu Fabianski vytěsnil na roh. Z něho Everton zahrozil podruhé a po hlavičce jednoho z hostujících hráčů vykopával míč z brankové čáry až Theo Walcott.

Přesnost, ta chyběla fotbalistům Arsenalu v první půli nejvíce. Ve 32. minutě to potvrdil Eboué, který pálil z ostrého úhlu a vybojoval nakonec alespoň roh. O moc lépe si na druhé straně nevedl ani Fernandes. Jako poslední měli příležitost změnit skóre opět Gilberto Silva a také Adebayor. První jmenovaný poslal míč po rohovém kopu Denilsona nad, reprezentant Toga pro změnu na skvělý centr Ebouého jen těsně nedosáhl.

Úvod druhého dějství jasně ovládli Gunners a prvních pět minut téměř nepustili Toffees na vlastní polovinu. Jenže k žádnému výraznějšímu zakončení se opět nedostali. Naopak v 57. minutě pálil z rohu pokutového území Joleon Lescott, jeho střela ovšem postrádala výraznější razanci a také přesnost.

Arsenal nikam nespěchal a před bránou Evertonu moc vzruchu nezpůsobil. V 69.minutě navíc došlo ke střídaní. Dnešní brankářskou jedničku Lukasze Fabianskiho nahradil Jens Lehmann. Londýnský klub se nakonec přece jen prosadil. V 76. minutě poslal do šestnáctky centr Traore, míč našel hlavu Bendtnera a ten bez větších problémů skóroval. Everton se za vyrovnáním moc nehnal, nejvýraznější příležitost měl Fernandes se svým dalekonosným pokusem, který ale nakonec lapil Lehmann.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pred sezonou sem myslel ze tohle bude zapas o titul bohuzel neni tipuju 4 1

Reagovat
Devil

Tezko rict,verim Evertonu,ze nezklamou. 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal se ještě nevzdává, ale Everton nnebude lehký soupeř. Zavání mi to remízou, ale uvidíme. Tip 1:1.

Reagovat
Pharrell

doufam ze se mylis 2:1 pro Gunners

Reagovat
smazaný uživatel

100%ně vyrovnaný zápas. Tip 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

no tak van persie at uz je to muj nej hrač nema v arsenalu co delat nepotrebujeme hvezdu ktera odehraje jeden zapas a pak 3 ne je to strasna baletka ktera hnetka lezi prosim persie prober se a do dalsi sezony bez zraneni a k tomuhle zapasu muj tip 4 1 asi ne gunners se budou chtit rozloucit s emirates stadium a vyhraji 4 0 GUNNERS GO GO GO GO GO GO

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele