28. kolo
01.03.2008 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Arsenalu zachránil alespoň bod střídající Bendtner

Nechybělo mnoho a Emirates Stadium byl po dlouhé době opět dobyt. Takovému překvapení byla hodně blízko Aston Villa, když až do poslední minuty držela jednogólové vedení po vlastním gólu Senderose. Domácí spasil střídající Dán Bendtner.

Arsenal nezačal nijak špatně. V 7. minutě nejprve báječně vychytal Carson dobře umístěný pokus Walcotta, pak po rohu Fabregase a následném nezdařilém vyboxování Carsona hlavičkoval vedle Senderos. Jenže stupňování tempa, které doposud určoval domácí celek, najednou utnul nešťastný vlastenec Philippa Senderose z 27. minuty. Vše se semlelo takto: Agbonlahor utekl na levé straně Gallasovi a jeho centr do vápna trefil vracejícího se Švýcara, který odrazil míč za Almuniova záda. Kanonýři se pořádně třásli ještě v prvním poločase, když ve 42. minutě vytěsnil Almunia Maloneyho dalekonosnou střelu jen konečky prstů na břevno. V nastavení ještě pálil Fabregas v záklonu nad branku.

Hned na úvod druhé půle, po 25 vteřinách, střílel velmi nebezpečně aktivní Walcott. V 52. minutě zprava Young jedovatě centroval tak, že musel dokonce ze svého repertoáru vytáhnout Almunia povedený zákrok, aby vyrazil balon na roh. Pak se dlouho nic nedělo, ale hru opět rozhýbalo střídání Harewooda, který už také jednou Arsenal gólem pokořil (loni na Upton Parku za West Ham). Poté, co se v 76. minutě šikovně obtočil okolo nespolehlivého Senderose, pálil velice nepříjemně, Almunia však opět pozorně zasáhl, tentokráte kolenem. Pak se iniciativy ujal Arsenal, prahnoucí po vyrovnání. Nejprve ještě v 84. minutě hlavičkoval zblízka Adebayor moc vysoko, nutno však podotknout, že byl ale těsně bráněn. Ve třetí minutě nastavení se už ovšem domácí dočkali. Clichy zleva odcentroval, Adebayor hlavou usměrnil míč před branku, kde číhal nehlídaný Bendtner a zavěsil – 1:1. Hned po rozehrávce se pískal konec.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
Pharrell

bude vydrena vyhra ..2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal nevyhraje.

Reagovat
Devil

Aston Villa je dobre rozjeta , ale obavam se ze na Emirates Stadium nevydrou ani bod ! (i kdyz bych to Villans moc pral !) tip.-2:0

Reagovat
Pharrell

jj na ES se velmi tezko boduje

Reagovat
Pharrell

mozna bude hrat i Van Persie! Nejlepsi utocnik Gunners

Reagovat
smazaný uživatel

Ze by Arsenal spadl v nepravy cas do prave krize? A opet zitra ztratil veledulezite body v boji o titul? Nam by se to naramne hodilo.

Tip: 10.

Reagovat
smazaný uživatel

čistá 1 - nemohou si dovolit ztrátu bodů ...

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal je doma a bude favoritem, ovšem Aston Villa bude zdatný soupeř, v poslední době se jim daří, venkovní bilanci mají více než slušnou. Může se stát, že to bude i remíza. Tak se necháme překvapit. Ten bod bych ale Aston Ville velmi přál. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím stebou já si přeju rozhodně výhru Villans ale to na Arsenalu pujde asi těžko ale překvapení taky není uplně špatný a když se podívám na kurzy tak by 2ka stála za to co vy na to? Go Villans Go

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno to ukazuje na remízu.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělýtip,bary

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
fantomas

s ofenzivou obou mužstev těžko

Reagovat
smazaný uživatel

Nemuyem si dovolit remizu ani prohru... tip> 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

asi můžete

Reagovat
smazaný uživatel

asi jo kdyz jsem porad prvni

Reagovat
Devil

Otazka je jak dlouho ! Nezapomen ze hrajete na Old Traffort a vis moc dobre jak jste tam dopadli posledne !

Reagovat
smazaný uživatel

vcera neni dneska

Reagovat
Devil

Uvidime jestli se budes takhle tlemit i na konci sezony !

Reagovat
Devil

Trochu me ten gol v posledni minute nasral , ale i tak

Reagovat
smazaný uživatel

tak to nejsi sám!

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal vyrovnal se štestím až v hodině dvanácté ! Ale má aspoňn bod, který ho zatím drží od MU. Pěkně se nám ten boj o titul dramatizuje. Pro Aston Villu je to úspěch, body se z Emirates Stadium zase tak často nevozí. I díky vybojovanému bodu Aston Villa úspěšně bojuje o evropské poháry.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele