Přátelské zápasy - mezistátní Přátelské zápasy - mezistátní

29.02.2012 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Češi v závěru přišli o vítězství v Irsku

Česká reprezentace nezvládla závěr přípravného duelu v Irsku, přišla o vedení a remizovala 1:1. Skóre otevřel v úvodu druhé půle Baroš, jenže čtyři minuty před koncem zaskočil českou obranu střídající Cox.

První okamžiky zápasu nabídly mnoho zajímavých situací, hned po pár vteřinách se na levé straně prohnal McGeady kolem Gebre Selassieho, posadil míč na hlavu Longa, naštěstí pro hosty však mířil útočník WBA do středu branky, a tak Čech v poklidu zasáhl. Do šance se rychle dostali i Češi, Baroš skvělou uličkou našel za irskou obranou Štajnera, ten však Givena z úhlu nepropálil.

Na další příležitost se čekalo do patnácté minuty, kdy se dostal Keane do náběhu za českou defenzivu, skvěle si zpracoval fantastickou přihrávku St. Ledgera, jenže v zakončení se mu tak dobře nevedlo, Čech nohou zasáhl. Irové byli v úvodu lepší, techničtější i přesnější, český tým ve středu pole mnohdy nestíhal.

Další nebezpečnou střelu aktivního Keanea srazil na rohový kop Sivok, Longův pokus po akci McGeadyho zkrotil Čech, na druhé straně zase vyslal ke Givenovi hodně slabou střelu Baroš. Hra se postupem času vyrovnávala, gól ale v závěru prvního poločasu nedal ani Rezek, a tak se do kabin šlo za stavu 0:0.

V padesáté minutě přišla chvíle slávy české reprezentace, po krásné akci jsme se asi zaslouženě dostali do vedení. Rezek na sebe svým zpracováním nalákal hned trojici bránících Irů, uvolnil tím místo pro Baroše, kterému následné poslal přesnou přihrávku a česká patnáctka se tváří v tvář Givenovi nemýlila.

Hned o pár minut později chtěl Baroš vystřihnout efektní nůžky, ovšem balón netrefil ideálně. Ten se však dostal na hranici šestnáctky k Rezkovi, jenž mířil chytře k tyči, ale branku těsně minul. V osmašedesáté minutě si na centr z pravé strany naskočil O'Dea, naštěstí pro Čecha však trefil jen prostor, kde se náš brankář nacházel.

Střídající Rajtoral přinesl do hry hostujícího týmu oživení, připravil slušnou střeleckou možnost pro Lafatu, ten ale minul. Čtyři minuty před koncem normální hrací doby Irové vyrovnali, čisté svědomí rozhodně nemají Kolář, Sivok a brankář Čech. Prvního jmenovaného nejprve obral o míč Andrews, Cox pak příliš snadno prošel kolem našeho stopera a nakonec z úhlu překonal i Čecha.

Češi si tak vezou z Irska výsledek 1:1, rozhodně však nezklamali a ukázali, kudy by mohla vést cesta k postupu ze základní skupiny na mistrovství Evropy.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (986)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele