Přátelské zápasy - mezistátní Přátelské zápasy - mezistátní

17.11.2010 20:15 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
NRGi Park, Aarhus

Reportáž

Reprezentanti remizovali v Dánsku 0:0, Čech chytil penaltu

Čeští reprezentanti zakončili letošní rok bezbrankovou remízou v přípravném utkání s Dánskem v Aarhusu. V prvním poločase měli domácí blízko ke gólu, ale brankář Petr Čech zneškodnil penaltu nařízenou za faul Michala Kadlece. Právě český obránce v závěru zápasu trefil z přímého kopu tyč.

Už ve druhé minutě zavařil svým spoluhráčům Suchý, který při snaze o odkop trefil pouze Martina Jørgensena, který pohotově přihrál na vápno Junkerovi, ten ale uspěchaný pokus poslal vedle.

Jinak se úvodních deset minut neslo v úspěšném presování dánské rozehrávky, díky němuž drželi Češi většinu hry na polovině domácích. Centry do šestnáctky ovšem své adresáty nenacházely. Vyjma toho vůbec prvního, když Plašilovu nabídku využil k přesné trefě Necid, bohužel pro něj z pískaného ofsajdu.

V 18. minutě tak dal Kadlec špatnou poziční hrou velkou šanci k otevření skóre hostitelům. Nezastihl totiž dlouhou přihrávku Poulsena na Rommedahla, kterého v pokutovém území nevybíravě stáhl na zem. K penaltě se postavil Krohn-Dehli a cílil k pravé tyči. Stejný směr si k jeho smůle vybral i Petr Čech, který tak bravurně vyrazil.

Útlum české ofenzívy přerušila sedmadvacátá minuta, kdy Rosický s Rezkem vypracovali nadějnou pozici pro Plašila. Záložník Bordeaux pálil po zemi levačkou přes Thomsena a mnoho starostí Lindegaardovi nenadělal.

Stejný hráč zakončoval i krátce po půlhodině hry, ale dorážku Pospěchovy zablokované střely poslal bez přípravy z hranice vápna nad břevno. Severské zhušťování prostoru dělalo svěřencům trenéra Bílka velké problémy, dánské pobídky do vápna zase bez problémů kradl pozorný Čech. Nepřesné přihrávky a laciné ztráty balonu tak hrály do konce první půle prim.

Ze šaten se v aktivnějším duchu vrátili dánští reprezentanti, kteří svou hbitostí dělali velké problémy české defenzívě. Po pěti minutách tak přišel faul Pospěcha a následoval "zkrácený roh". Themsen přihrál před vápno nehlídanému Mtiligovi, jehož pokus tečoval střídající Rasmussen nad břevno.

Olsenův výběr tak mohla překvapit akce, na jejímž začátku přenesl Pospěch hru na levou stranu k Rezkovi. Povedené sklepnutí využil Plašil k nabití plzeňskému kanonýrovi patičkou, ale nováček v reprezentaci zhatil svou šanci slabou střelou zpoza vápna.

Přestože se na další zajímavé šance diváci načekali, fanoušci hráčů v červeném prošli několikrát nervovým testem při akci domácích aktérů po pravé straně, kde měl očividné problémy bránící Kadlec a výraznější podpory se nedočkal ani od Suchého.

Ale byl to právě levý bek českého týmu, který rozezvučel bližší tyč po přímém kopu z dvaadvaceti metrů, kam si pro faul Rassmusena došel Plašil. To byla také poslední gólem zavánějící akce nudného závěru.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (510)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele