Přátelské zápasy - mezistátní Přátelské zápasy - mezistátní

05.06.2009 17:20 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Český tým nepřesvědčil, Maltu porazil jenom o jednu branku

Od české reprezentace se i přes množství nováčků čekala přeci jen vyšší výhra, kterou nakonec přesným zásahem uzmul Tomáš Necid. Dík pak patří především brankářské dvojici, která český výběr hned několikrát podržela a nedopustila ostudný debut pro trenéra Straku.

Opravdu dokonalý úvod zápasu odmítl Tomáš Necid, který dostal od Filla solidní centr před branku, ale osamocen hlavičkoval pouze do míst, kde stál brankář Hogg. I nadále pokračovalo ofenzivní snažení českých mladíčků a po první desetiminutovce se po dobré práci Necida dostal k nebezpečné střele z vápna Fillo. Jeho ukrytá střela ale s trochou smůly mířila přesně do nohou brankáře Malty.

Hned z další akce zahrozil Necid, který místo kolmice za obranu volil překvapivou střelu a Hogg měl velké potíže, aby míč schoval do náruče před brankovou čarou. Po první čtvrthodince, která prezentovala několik dobře nacvičených spoluprací, přišla hluchá část, kdy se přihrávky častěji míjely svým účinkem.

I když se v dalším průběhu vrátily na oči diváků rychlé kombinační akce, šancí se jim nedostávalo. Naopak po chybě Šimůnka mohl trestat Cohen, ale pozorný Grigar neměl s jeho střelou sebemenší problémy. Osm minut před koncem se také konečně ukázali čeští reprezentanti, když Kadlecův centr usměrňoval lehkou tečí do branky Kolář. Nicméně jeho lob z první nakonec skončil pouze na horní síti.

Následně přišla asi největší šance první půle, k neradosti trenéra Straky ve vápně jeho svěřenců. Jediný útočník hostů Bogdanovič si seběhl na centr na vzdálenější tyč, ke které se musel sprintem přesunovat brankář Grigar, aby parádním vykrytím prostoru vyrazil nebezpečnou střelu.

V závěru poločasu už opět hrozili Češi, ale jak úzký a dlouho trvající zámek, tak Necidův únik neskončil ani přesnou střelou. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu, za což mohli domácí diváci děkovat především výbornému zákroku Grigara.

Po změně stran se o vzrušení staral především střídající Daniel Pudil, který zejména svou druhou střelou nadělal velké potíže brankáři Muscatovi. Divutvorná trajektorie letu míče zaskočila brankáře natolik, že i když letěl do míst, kde stál, s velkými potížemi vyrážel. Ale ani na druhé straně nebyla nouze o gólové příležitosti.

Přes Bogdanoviče se míč dostal k Sammutovi, který se zčista jasna objevil před Zlámalem. Ten naštěstí včas vyběhl a zamezil tak prvnímu gólu zápasu. Klidnější ofenzíva našich reprezentantů toho po přestávce moc nenabízela, a tak se vyčlenila i Necidova nedůrazná střela doprostřed branky.

A tak se ozvaly i první nesouhlasné hvizdy z hlediště, když po zbytečné hrubici při rozehrávce dostal skvělou příležitost ke skórování Sammut. Překvapen nabídnutou šancí se ovšem unáhlil a svou střelou nenadělal zas až tak velké potíže přesunujícímu se Zlámalovi. Šance Limberského, který se po individuální akci dostal ke střele z hloubi vápna, byla též nevyužita, netrefil totiž branku.

Velmi dobrý zápas sehrával Hubník, který svůj výkon mohl přetavit ve vedoucí gól dvacet minut před koncem, nicméně byl proti Muscat. Ten vyrazil nebezpečnou střelu z dálky před sebe k Necidovi, který ofsajdu využil ke střele na Měsíc. Lépe si vedl po rohovém kopu, když na malé vápno propadl centr a pohotovou střelou prověřil reflexy hostujícího brankáře, který se vyznamenal bleskovým zákrokem nohou.

V postupné zlepšování koncovky během této sedmiminutovky pokračoval hráč CSKA Moskva i nadále, ku prospěchu české reprezentace. Příjemně překvapující Limberský přetáhl svůj centr na Hubníka, který v průběhu zápasu dokazoval svůj cit pro míč, což předvedl i při sklepnutí míče pro Necida, jenž z první napálil míč nádherně do vinglu. Muscat neměl sebemenší nárok na úspěšný zákrok.

Náladu si tak lehce zlepšil o chvilku později, kdy dobrým zákrokem vyrazil vydařenou dalekonosnou střelu Koláře. Jinak bohužel naše hráče výsledek do značné míry uspokojil, což rozhodně u diváků na Střelnici nevyvolávalo slzy dojetí. Tým trenéra Františka Straky zklamal i přes letošní první výhru reprezentace.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (368)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele