základní část, 12. kolo
31.10.2020 17:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

V zápase Žiliny a Senice dva vlastné góly

MŠK Žilina potvrdil úlohu favorita a v dvanástom kole Fortunaligy zdolal pod Dubňom FK Senica 3:1 (2:1).

Žilinčania do duelu vstúpili aktívne. K odrazenej lopte sa v piatej minúte dostal Gamboš, no jeho pokus zneškodnil Fryšták. Brankár Záhorákov sa vyznamenal aj v 20. minúte. Vtedy sa do šestnástky prebil Rusnák. O štyri minúty neskôr Ďuriš poslal center na Kurminowského, a ten v sklze nasmeroval loptu do siete - 1:0. Aj za stavu 1:0 pokračovali Žilinčania v útočnej aktivite. V 31. minúte namieril Rusnák presne k žrdi, no opäť zasiahol brankár Senice. V 35. minúte po priamom kope Pirosku nešťastne poslal loptu do vlastnej siete Vallo - 1:1. Žltozelení sa rýchlo otriasli. V 41. minúte sa pred bránu predieral Rusnák a jeho strelu nasmeroval za chrbát vlastného brankára Asanovič - 2:1. Záhoráci mohli vyrovnať tesne po prestávke. Pokus Adda brankár Petráš vyrazil pred Maleca, a ten znova trafil priamo doňho. V 63. minúte po faule na Bičachčjana v šestnástke premenil pokutový kop sám faulovaný hráč. Žilina zdolala Senicu o dva góly 3:1.

"Vedeli sme, že súper je nebezpečný. Z troch zápasov vonku dokázal získať sedem bodov. Pred súperom sme mali rešpekt, no dobre sme sa na neho pripravili. Z našej strany to bol tímový výkon. Predviedli sme oveľa lepšiu defenzívu, ako v Ružomberku. Je pre nás jednoduchšie hrať na domácom trávniku, dokážeme sa lepšie nastaviť. Hlavne psychicky," povedal po dueli tréner víťazného mužstva Pavol Staňo. "Z našej strany to nebol zlý zápas, rozhodli detaily. Mali sme dosť príležitosti na skórovanie, no súper bol efektívnejší. Práve také veci rozhodujú zápasy. Ak nedokážeme premeniť šance, budeme za to pykať," pridal svoje postrehy lodivod hostí Anton Šoltís.

Autor: Dušan Guman / sport.sk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele