základní část, 10. kolo
17.10.2020 17:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Body Moravciam proti Nitre zabezpečil hetrikom Balaj

FC ViOn Zlaté Moravce si pred prázdnymi tribúnami poradil v desiatom kole Fortunaligy s FC Nitra 3:1 (1:1).

Regionálne derby odštartovali domáci veľmi zle. Už v tretej minúte Faško zachytil nepresnú rozohrávku Moška a pred Chovanom bez problémov otvoril skóre - 0:1. V dvanástej minúte zakončoval Balaj, ale Šípoš jeho strelu na dvakrát vykryl. V 34. minúte Kuník na hranici malého vápna nedovolene vrazil do Dugu a nariadený pokutový kop premenil Balaj - 1:1. Do druhého polčasu vstúpili aktívnejšie hráči ViOn-u. V 50. minúte na Čögleyov center vyskočil Balaj, ktorého hlavičku vytesnil Šípoš na roh. V 53. minúte sa po Hrnčárovom rohu k hlavičke dostal opäť Balaj, ale tentoraz namieril tesne vedľa ľavej žrde. V 64. minúte po faule na Hrnčára mali domáci výhodu druhého pokutového kopu. Loptu si na biely bod postavil znova Balaj a bolo 2:1. V 67. minúte Faško priťukol Šefčíkovi, ktorého veľmi dobre vychytal Chovan. V 70. minúte Grozdanovského strelu vykopol z bránkovej čiary Magda. V 85. minúte brankár Nitry vyrobil hrúbku. K lopte sa dostal Hrnčár, nabil Balajovi, a ten hlavou skompletizoval svoj hetrik. Zlaté Moravce zdolali Nitru 3:1.

"Na toto stretnutie sme sa pripravovali dva týždne. Nepredstavovali sme si taký úvod, aký bol. Napriek tomu bolo vidieť, že sme išli za víťazstvom," uviedol po dueli tréner domáceho celku Ľuboš Benkovský. "Hetrik proti môjmu materskému klubu potešil. Z tohto výsledku sme šťastní, potrebovali sme ho ako soľ. Vedeli sme, o čo v tomto stretnutí ide. Trom bodom sme radi, ale už myslíme na ďalšie zápasy," pridal svoje postrehy autor hetriku Filip Balaj." "Začali sme dobre, išli sme do vedenia. Škoda, že sme nedali aj druhý gól. Po zmene strán sme boli pasívni. Mrzí ma, že sa proti nám opäť kopali dve jedenástky. Máme mladé mužstvo a musíme pracovať ďalej," povedal lodivod hostí Gergely Geri.

Autor: Dušan Guman / sport.sk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele