play off - o 3. místo
16.07.2011 17:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Bronzové medaile nakonec získaly Švédky

Přestože fotbalistky Švédska dohrávaly posledních dvacet minut utkání bez vyloučené Josefine Oqvistové, přesto se jim nakonec v závěrečných minutách podařilo vstřelit vzdorujícím Francouzkám druhou branku a po vyrovnaném duelu nakonec odjíždí z Německa s bronzovými medailemi.

Švédky začaly utkání daleko lépe než jejich soupeřky z jihu Evropy. Jako první se k zakončení dostala Charlotte Rohlinová, nicméně její hlavičce chyběla přesnost i razance. Jejich aktivita přinesla své ovoce po půlhodině hry, svou druhou brankou na tomto turnaji totiž otevřela skóre Lotta Schelinová. Sara Larssonová ve středu pole napálila míč a Schelinová, sprintující až neuvěřitelnou rychlostí, dokázala míč ještě před vápnem dostihnout. Francouzská brankářka ale s tímto scénářem nepočítala, vyběhla z branky, a stala se tak jednoduchou obětí krvelačné kanonýrky Schelinové, jež svou pravačkou pouze usměrnila míč do branky - 1:0.

Tyto dvě hráčky, tedy autorka první branky a gólmanka Berangere Sapowitzová, se o pár minut později střetly v dalším ze soubojů, Francouzka ale následně špatně došlápla a v brance ji tak musela nahradit Devilleová. Pro zemi galského kohouta začalo vše vypadat ještě o něco černěji (nebo snad žluto-modřeji?) o pár minut později, kdy musela kvůli zranění odstoupit klíčová záložnice a playmakerka Louisa Necibová.

Přesto se Francie dále hnala za vyrovnáním. Ve 36. minutě se ve velice nadějné pozici objevila střídající Elise Bussagliaová, nicméně její pokus nakonec skončil pouze na tyči. Poločas pak svou střelou zakončila neúspěšná Charlotte Rohlinová.

I přesto se ale nakonec podařilo Francouzkám ve druhém poločase vyrovnat, v 56. minutě udeřila právě náhradnice Necibové, Elodie Thomasová. Gaëtane Thineyová sice v obklíčení hned tří obránkyň balon ztratila, následně ho ale dokázala vybojovat zpět a poslala jej právě Thomasové. Francouzská záložnice se rozhodla pro přízemní střelu - a udělala dobře. Její rána nakonec těsně proklouzla pod rukavicemi Hedvigy Lindahlové - 1:1.

Velice brzy se mohlo skóre měnit znovu, Josefine Oqvistová ale svou ránou rozezvučila pouze tyč v Rhein-Neckar-Areně. Stejná hráčka, pouze jiné místo a jiný čas. Nutno dodat "nesprávné místo a nesprávný čas". Josefine Oqvistová v 68. minutě neopatrně přímo zasáhla svou kopačkou hrudník Soniy Bompastorové a samozřejmě musela následovat červená karta. Ani to ale nezabránilo Švédkám v následném útoku, a poté, co se jim podařilo přestát ofenzivní smršť protivnic, získaly v 82. minutě po jedné ze střel výhodu rohového kopu. Ten sice Francouzky dokázaly odvrátit, nicméně ne nadobro a ne nadlouho. Míč se totiž dostal u přední tyče k Hammarstromové, která svou fintou oklamala bránící hráčku, a druhým dotykem parádně napálila míč levačkou až do horního růžku branky - 2:1.

Byla to vůbec první trefa Hammarstromové za švédskou reprezentaci, a jak důležitá! Švédky tak zase jednou, a letos již naposled, mohly v Německu předvést svůj "hippity-hoppity" tanec. Francie a Švédsko se pak jako nejlepší evropské zástupkyně kvalifikovaly na letní olympijské hry 2012 v Londýně.

Autor: Anna-Marie Kroupová / abc.net.au

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1. pro Josefinu Öqist.

Reagovat
smazaný uživatel

za tu cervenou?

Reagovat
smazaný uživatel

Za ten dres. Ale zas na druhou stranu, ta Francouzska ji kopla jako první.

Reagovat
smazaný uživatel

jaky jaky jaky dres?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

to je dobry..

Reagovat
smazaný uživatel

Švédky ♥

Přál sem jim uplné vítězství....Škoda těch hnusnejch japonek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pornosaurus?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano

Reagovat
smazaný uživatel

jak si na TOHLE prisel?

Reagovat
smazaný uživatel

To kamarád

On mi tak řiká už pár let

Reagovat
zelda

Reagovat
Godwinson

To jsem zmeškal, sakra .... stejně bych nevěděl komu fandit víc :) Stejně je to trochu škoda, tohle jsem si tak přál jako finále. Francie měla koukám ale opět převahu a opět prohrála, ta jejich efektivita.

Lotta

Reagovat
smazaný uživatel

Francie je proste nejlepsi.. ale tak apson se dostaly na ty olympijsky hry, ten posledni gol, to byla vazne lahudka..

Reagovat
Godwinson

Ten jsem viděl, nádhera. Je to škoda, sázelo se na špatný koně, Sapowitzová potvrdila, že PSG má svého ženského Edela.

Reagovat
smazaný uživatel

hehe.. to sem vlastne koukala, ze edel odesel nekam do izraele.. uz to nebude takova zabava..

Reagovat
Godwinson

Pravda, na druhou stranu, PSG třeba přivede za 18 mil. Taarabta a ten nás bude bavit hysterickýma scénama, když mu spoluhráči nebudou přihrávat tak často, jak by chtěl.

Reagovat
smazaný uživatel

to by byla docela legranda.. jeste treba witselo do toho, kterej by to obcas zpestril nejakym karate-kopem ..

Reagovat
Godwinson

No, toho bych ve Francii kousal hodně těžko, ještě, že už přestoupil. Navíc odešel Spahić, hypoteticky by jejich souboje mohly být zajímavé

Reagovat
smazaný uživatel

to jo, hypoteticky by se vzdycky ukazali jenom na jedno utkani, zrovna, kdyz by jim vyprsely karetni tresty..

Reagovat
Godwinson

Řikám si tak, komu to ty vlastně ve Francii přeješ? :)

Reagovat
smazaný uživatel

to je dobra otazka.. ja vlastne ani nemam poradnyho favorita, preju tam hodne tymum.. ale muj asi nejoblibenejsi je lyon..

Reagovat
Godwinson

Pche, Lyon? .) Já si tak právě říkal, kam tě vlastně přesně zařadit, napadlo mě Bordeaux, ale nebyl jsem si jist. ,)

Reagovat
smazaný uživatel

to je dobry..

Reagovat
smazaný uživatel

promin, to bylo na to video..

jinak bordeaux fandi bracha, ale ten se tady uz moc casto neobjevuje..

Reagovat
smazaný uživatel

Jak vůbec vypadá ženká repre Francie? Je to taky jenom výběr africké naplaveniny jako v případě mužů?

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, není to tak hrozný... Alespoň u žen za Francii hrají skutečné Francouzky

Reagovat
smazaný uživatel

Jméno té slečny s bílou čelenkou na fotce prosím?

Jinak zápas jsem neviděl, ale celý turnaj jsem aspoň po oku sledoval. Fandil jsem Brazilkám, ale ty vyškolily holky z USA, tak snad příště

Reagovat
Radin

Sara Thunebro,jinak taky moje oblíbená a hraje dobře..Na fifa.com máš sestavy,kdo kdy hrál a vše co potřebuješ vědět :-)

Reagovat
Radin

Alespoń že tak včera sem to bohužel neviděl,ale dneska na finále mrknu a doufám,že vyhrají Američanky , i když Japonky jsou sympatické a mají jednu z nejtechničtějších hráček.Těším se na Mikyho All stars sestavu turnaje a i na tu normální :-)

Reagovat
Radin
Reagovat
smazaný uživatel

a kdy se hraje finale ja chcu videt tu kundu z ameriky asi vecer u ni vy*onim

Reagovat
Radin

máte někdo dobrej stream ?mně začal padat sakra :-/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele