Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 18. kolo
30.03.2022 01:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

James Rodríguez (© AFP)

Venezuela - Kolumbie 0:1

Ze strany Venezuely to tentokrát v kvalifikaci byla od začátku do konce pouze hrozná křeč. I v posledním zápase prohrála 0:1 a zakončila tak kvalifikaci s pouhými 10 body jasně poslední. Na konci zápasu však byly smutné oba týmy, jelikož Kolumbii ani těsná výhra nestačila, a pro druhou nejlidnatější zemi kontinentu tak jde o hodně nepříjemné vystřízlivění z bronzové Copy América.

Vítězství muselo být pro Kolumbii ale přece jen jistým zadostiučiněním, jelikož před pár dny vyšlo najevo, že venezuelská armáda podporovala otevřeně ultralevicové revolucionáře na území Kolumbie. Zpět ale k zápasu: ten začala lépe hostující Kolumbie a gólman Faríñez se musel v bráně pořádně ohánět. Využívání šancí bylo ale po celou kvalifikaci velkým problémem Kolumbie. Největší šanci vychytal venezuelský gólman Díazovi v 15. minutě, když už si všichni Kolumbijci mysleli, že míč přešel brankovou čáru. Následný Díazův obstřel opět skvěle zlikvidoval Faríñez. V 19. minutě o sobě pořádně dala vědět také Venezuela. Yangel Herrera vystřelil zpoza pokutového území a míč jen těsně prosvištěl kolem tyče. Machísovu střelu z 22. minuty zase Ospina vyrazil přímo k venezuelskému dobíhajícímu hráči, který ale nedokázal míč poslat do brány. Gólman Kolumbie si poradil i se střelou Rondóna z 24. minuty.

Venezuela pálila jednu šanci za druhou, Rondón totiž nedokázal vstřelit gól ani po hezké individuální akci ze 34. minuty, kdy už stál tváří v tvář Ospinovi. Gólu se tedy dočkala Kolumbie z penalty po nešikovném faulu Hernándeze na Borrého. Musel ji ale proměňovat nadvakrát, jelikož napoprvé mu ji vychytal skvělý Faríñez. Kvůli zpomalení Rodrígueze před kopnutím penalty ale opustil brankovou čáru před vykopnutím míče a penalta se opakovala. Napodruhé už se kolumbijská hvězda (momentálně spíš problikávající) nemýlila.

Ve druhém poločase byla sice Venezuela nebezpečnějším týmem, gól však vstřelit nedokázala. Už lehce nervózní Kolumbie, která nejspíš věděla o peruánském vedení 2:0, se ale z vítězství nedokázala radovat. Konec v kvalifikaci je totiž pro velkou fotbalovou zemi rozhodně obrovským zklamáním a kolumbijský svaz pravděpodobně z tohoto neúspěchu vyvodí důsledky.

Autor: Jaroslav Novotný / youtube.com, espn.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele