Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 5. kolo
10.10.2021 22:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Eduardo Bello (© AFP)

Venezuela konečně opět zvítězila, zůstává však stále poslední

Konečně se domácí dočkali další výhry. Velkou měrou k tomu hrubou chybou přispěl hostující gólman Ramírez, který nedokázal vyrazit slabou střelu z přímého kopu. Ekvádor si tak prohrou zkomplikoval případný postup na MS. Naštěstí pro něj mu ale hrály do karet výsledky ostatních týmů.

V prvním poločase byla o něco aktivnější domácí Venezuela, do šancí se však moc často nedostávala. První šanci měl až v 18. minutě aktivní Bello, který z ostrého úhlu zkusil překvapit mladičkého gólmana Ramíreze střelou na bližší tyč. Gólman si však se střelou poradil. Ekvádor sice častěji držel míč, jeho kombinace však nebyly příliš nápadité. Ve 31. minutě se po křídle dostal do vápna Ekvádoru Darwin Machís, svou střelu z nadějné pozice ale poslal jen do boční sítě.

Poté se přece jen probral i Ekvádor a jeho první povedená akce hned vyústila v gól. Po narážečce se spoluhráčem pronikl do vápna Gonzalo Plata, který dokázal v tísni posunout míč Ángelu Preciadovi. Ten sice prakticky jistý gól trestuhodně zahodil, VAR však dal rozhodčímu podnět přezkoumat dohrání Platy Martínezem, který mu téměř přerazil nohu. Z nařízené penalty otevřel skóre Enner Valencia. Ještě do přestávky se však Venezuele podařilo vyrovnat. Na pravém křídle dostal příliš mnoho prostoru Eduard Bello, jehož přízemní centr využil Darwin Machís. Nutno říct, že stopeři Ekvádoru se v tomto případě museli opravdu červenat, jelikož centr nebyl z nejprudších a odvrátit se snadno dal. Prakticky okamžitě mohl Ekvádor vyrovnat, gólu Moisése Caiceda však předcházel těsný ofsajd Torrese, tudíž gól správně nemohl být uznán.

Druhý poločas začali lépe hráči Ekvádoru, nedokázali však skórovat. V 64. minutě tak přišel jako blesk z čistého nebe úder na druhé straně. Eduard Bello se rozhodl z přímého kopu z dobrých 35 metrů vystřelit přímo na bránu a ačkoliv střela neměla nijak závratnou razanci a už vůbec ne přesnost, 21letý gólman Ramírez ji nedokázal zkrotit, čímž daroval Venezuele vedení. Hned v 66. minutě mohl vyrovnat Ángel Mena, zblízka však nedokázal překonat skvělého gólmana Faríñeze. Ekvádor se hnal do útočení, úspěch však nepřinesly ani pokusy Estrady a Caiceda.

V 69. minutě naopak na druhé straně zahrozil Eric Ramírez, který svou hlavičkou orazítkoval břevno. Obrovské šance spálil Ekvádor mezi 75. a 78. minutou. Nejprve hlavičkoval po rohovém kopu Arboleda, jeho pokus ale zastavila tyč. Ve druhém případě byla šance ještě větší. Michael Estrada se dostal osamocený k hlavičce na malém vápně, trestuhodně ji však nasměroval jen vedle brány. Ekvádorci mohli těchto šancí pořádně litovat, protože díky tomu dotáhla Venezuela zápas do vítězného konce. Kvůli souhře výsledků ostatních týmů však stále zůstává poslední.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele