Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 9. kolo
03.09.2021 02:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost argentinských reprezentantů (© AFP)

Argentina naplnila úlohu favorita a vyhrála ve Venezuele

Venezuele se vysněný premiérový postup na mistrovství světa zase o kousek vzdálil, když podlehla doma úřadujícím kontinentálním šampionům z Argentiny. Ta naopak potvrdila velmi dobrou formu a vybudovala si na 6. místo (tedy první nepostupové) náskok už 8 bodů.

První střelu na bránu si hned v první minutě připsala Venezuela, José Martínez však mířil přesně doprostřed. V 5. minutě na sebe poprvé ukázal Messi, když se uvolnil na hranici vápna a technickou střelou těsně minul růžek venezuelské brány. Ve 12. minutě pořádně protáhl gólmana Faríñeze dělovkou De Paul. Hned o dvě minuty později se sám před brankářem ocitl Ángel Di María, Wuilker Faríñez však byl opět úspěšnější než hráč Argentiny.

Na druhé straně zahrozil pro změnu Josef Martínez, jehož technická střela z hranice pokutového území však nebyla přesná. Ve 21. minutě Di María zazdil přečíslení 2 na 1 nepřesnou přihrávkou. Důležitým momentem mělo být zranění venezuelského stopera Velázqueze. Nahradil jej totiž Luis Martínez, který hned po dvou minutách na hřišti málem přerazil surovým zákrokem nohu Messimu a po zásahu VAR obdržel zaslouženou červenou kartu. Argentina mocně soupeře tlačila a v nastaveném čase prvního poločasu poprvé skórovala. Lo Celso vyslal za obranu Lautara Martíneze a ten už gólmana Faríñeze překonal.

Druhý poločas byl po většinu času jasně v režii Argentiny. Oslabení Venezuelané v obraně stěží stíhali přerušovat rychlé kombinace soupeře, přesto neuvěřitelnou obětavostí dokázali dlouhou dobu držet pouze jednogólové manko. V 62. minutě dokonce Alexander González dokázal poměrně nebezpečně vystřelit, z ostrého úhlu však mířil jen nad bránu. V 67. minutě pak muselo fanouškům Argentiny pořádně zatrnout, když z otočky pálil Soteldo z hranice pokutového území a jen těsně minul horní růžek Martínezovy brány.

Argentina se po tomto varování opět pustila do svého soupeře a v 71. minutě šla do dvougólového vedení. Joaquín Correa se protlačil do pokutového území a přesnou a tvrdou střelou rozvlnil síť za Faríñezem podruhé. Třetí gól ve venezuelské síti pak byl k vidění o tři minuty později. Lautara Martíneze ještě skvěle vychytal Faríñez, na dorážku Ángela Correy už ale dosáhnout nemohl. V úplném závěru se dočkala Venezuela alespoň čestného úspěchu v podobě gólu z penalty, kterou "panenkovským" dloubákem proměnil Soteldo.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com, youtube.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
ttopi
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele