Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina D, 2. kolo
28.03.2021 20:45 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Junior Moraes (© AFP)

Další remíza. Ukrajina zbytečně přišla o vedení a s Finskem se rozešla smírně

Ani ve druhém utkání nedosáhly Ukrajina či Finsko na tříbodový zisk. V Kyjevě se sice za vítězstvím víc tlačili domácí žluto-modří, kteří se také v závěru dostali do vedení. Jenže zbytečná ztráta nakonec umožnila hostům z penalty vyrovnat.

Prvním nebezpečným střeleckým pokusem na sebe v sedmé minutě upozornil hostující Pukki, jeho projektil se však mezi tři tyče nevměstnal. Za Ukrajinu o devět minut později Malinovskij, jehož ránu z dálky ukryl do rukavic brankář hostů Joronen. Vzápětí museli nepříjemnosti řešit Finové, neboť Granlund kvůli zranění předčasně opustil kolbiště.

Možná i díky tomu se domácí dostali na koně a začali si vypracovávat více příležitostí. Zubkov ale ve 23. minutě po centru Malinovského hlavičkoval nepřesně a špatně mířil o tři minuty později také Jaremčuk. To Zinčenko již ve 28. minutě donutil Joronena k zákroku. Osm minut nato pálil kapitán žluto-modrých znovu, avšak tentokrát jej muška zradila. V ukrajinském hledání finské svatyně pokračoval ve 39. minutě také Zubkov.

Po změně stran se obrázek hry moc neměnil. Hosté převážně bránili, domácí usilovali o úvodní branku. Jednu z mála střel Finska vyprodukoval v 57. minutě z přímého kopu Lod, gólman Buščan ale zasahovat nemusel. Zároveň se však po hodině hry vytratila jasná herní převaha žluto-modrých. Až v 75. minutě pálil Malinovskij - jak jinak než nepřesně.

Pět minut nato už se ale balón konečně zatřepotal v síti. Ukrajinci rozjeli útočnou akci na pravé straně, odkud Karavajev poslal přihrávku do pokutového území. Tam si naběhl Moraes, který se dostal před bránící Finy a konečně překonal Joronena. Jenže hosté jakoby budíček v podobě inkasované branky potřebovali. Najednou se "Výři" natlačili na polovinu soupeře a tlačili se za vyrovnáním...

V 83. minutě ještě Hämäläinena vychytal Buščan, po následném rohovém kopu Loda zase Arajuuri trefil tyč. V 88. minutě ale hrozivě přišel o míč obránce Mykolenko, jenž způsobený malér uhasil pouze za cenu jasného penaltového faulu. Mykolenko po obdržení červené karty opustil hřiště, balón si na penaltový puntík zase postavil faulovaný Pukki. Buščan sice odhadl směr střely finského kanonýra, ovšem míči v cestě do sítě a konečné dělbě bodů zabránit nedokázal.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Akinfeev

3:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele