Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina A, 8. kolo
12.10.2021 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Dušan Vlahović (© AFP)

Srbsko s hrdinou Vlahovićem potopilo Ázerbájdžán

Srbsko přežilo klinickou smrt, když ke konci první půle fatálně chyboval jeho brankář Rajković. Navíc mělo hodně smůly, protože trefilo obě tyče i břevno soupeřovy brány. Díky dvěma brankám kanonýra Fiorentiny Dušana Vlahoviće ale nakonec dokázalo Ázerbájdžán porazit.

Srbsko zůstává prvním týmem tabulky s náskokem jednoho bodu na druhé Portugalce. Právě s nimi se utká v posledním klání kvalifikace a vzhledem k tomu, že mají Portugalci o duel méně, nesmí Srbsko ztratit. Přesto je to luxusní pozice. Srbové se k ní ale dnes v Bělehradu nepropracovávali snadno.

Po jedenácti minutách se Srbsko dostalo do zakončení a mělo první velkou smůlu. Po nahrávce od Sergeje Milinkoviće-Saviće totiž vypálil zpoza vápna bomber Dušan Vlahović, jenže jeho přízemní rána levačkou se otřela jen o pravou tyč! Levou zase trefili Srbové o tři minuty později. Respektive po srbské rychloakci ji ve skluzu trefil hostující obránce Haghverdi, který se do poslední chvíle úzkostlivě díval, kam jeho teč balon zanese.

Srbové v těchto chvílích drtili svého soupeře a ten měl co dělat, aby odvracel domácí ataky. Kostićův centr sklepával Jović a Salahli si ho málem srazil do vlastní sítě. Dorážející Milinković-Savić už pálil jen do boční sítě. Na Haghverdiho nakonec přeci jen došlo, když ve 28. minutě fauloval pronikajícího Vlahoviće a nuceně sledoval, jak mladý talent proměňuje nařízený pokutový kop.

Brankář Şahruddin Mähämmädäliyev se musel ukázat při akci Lazoviće, který našel centrem hlavu Luky Joviće. S ní si ale brankář s těžko vyslovitelným příjmením poradil a na brankové čáře ji zkrotil. A nebyla to jediná smůla. Ve 45. minutě totiž předvedl obrovskou hrubku zkušený brankář Predrag Rajković. Mohl vracející se míč odkopnout kamkoli, ale místo toho podklouzl a daroval jej Eminu Machmudovovi.

Druhá půle už ale patřila jen Srbsku. Mähämmädäliyev krátce po změně stran ještě posunul míč po technické střele à la Pellegrini od Milinkoviće-Saviće na břevno, ale o minutu později už kapituloval. Lazovićovu ránu zpoza vápna ještě vyrazil, jenže s dorážkou Vlahoviće už nic dělat nemohl - 2:1.

Luka Jović chtěl mladšího krajana napodobit, jenže jeho rána prosvištěla do boční sítě. Vlahović osobně pak zas nadvakrát nepřekonal dobře zasahujícího Mähämmädäliyeva. Skóre utkání uzavřeli Srbové až na závěr. V 82. minutě totiž hostující kapitán Maksim Medvedev zahrál ve vápně rukou a střídající Dušan Tadić si s penaltou poradil bezvadně.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele