Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina H, 4. kolo
01.09.2021 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Slováci neudrželi vedení a ze Slovinska vezou remízu

Bitva dvou týmů, které sice nejsou favority své skupiny, ovšem do postupových bojů by mohly promluvit, byla k vidění v Lublani. Hosté ze Slovenska se dostali do vedení po půlhodině díky Boženíkovi, zanedlouho však srovnal Stojanović.

Slovinci se na mistrovství Evropy nekvalifikovali a šlo tak o jejich první soutěžní zápas po více než pěti měsících. I proto je trochu překvapivé, že v sestavě oproti utkání na Kypru došlo jen ke čtyřem změnám. Před stálicí Oblakem zase naskočili v obraně Stojanović, Blažić a Balkovec, jen Mevlja nahradil Bajriće. Směrem více dopředu se změnilo rozestavení, nicméně posty v základu si uhájili ve středu pole Zajc s Lovrićem, s nimiž nastoupil Štulac a na kraji Iličić. Druhé křídlo obstarával Mlakar, na hrotu se prezentoval Šeško.

Slováci oproti bitvě o postup na euru proti Španělům ponechali téměř stejnou obranu ve složení Pekarík, Šatka, Škriniar a Holúbek, jen poslední jmenovaný vystřídal Hubočana. Těm místo Dúbravky kryl záda Rodák. Ve středu pole zůstali Kucka s Hamšíkem, Lobotka ovšem nahradil Hromadu, stejně jako Schranz s Weissem na křídlech Haraslína a Maka. Na hrotu operoval místo Dudy tentokráte Boženík.

Na první výraznější příležitost jsme čekali téměř půl hodiny, než Kucka vypálil z hranice velkého vápna jen kousek vedle tyče. Vzápětí už se ovšem naši východní sousedé mohli radovat. Z levé strany po pěkné akci odcentroval Weiss přímo na hlavu Róberta Boženíka, jenž předvedl neméně povedené zakončení a rozvlnil síť.

Konec první půle byl fotbalově atraktivní, zdvojnásobit vedení mohl Schranz, který tváří v tvář gólmanovi z ostrého úhlu napálil tyč. Na opačném konci hřiště po zaváhání gólmana nedokázal Šeško z metru dopravit balón do prázdné brány, nicméně vzápětí přišel Iličićův šikovný pas na Petara Stojanović, pro nějž už zakončení nebylo větším problémem.

Po návratu ze šaten mělo každé z mužstev jednu velkou šanci. Kucka si naskočil na centr z rohového kopu a už podruhé v zápase nechal Oblakovi zazvonit do uší brankovou konstrukcí, za Slovince zahrozil Mlakar, jenž ve skluzu na míč těsně nedosáhnul. Po třech čtvrtinách utkání Škriniar hlavičkoval po Hamšíkově centru nad břevno.

A jelikož ve zbytku utkání jsme svědky jiného většího vzrušení nebylo, skončilo střetnutí nerozhodným výsledkem a dělbou bodů.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Modroočko

Jedinú nádej na zlepšenie budeme mať, ak Tarkovič konečne prestane stavať hru na dvoch defenzívnych záložníkoch. Tam je kameň úrazu a preto v posledných rokoch horíme na absolútne nekreatívnom, kladivárskom strede poľa. V Slovinsku by som rád videl zostavu:

Rodák - Pekarík, Škriniar, Šatka, De Marco - Lobotka - Weiss, Hamšík, Duda, Jirka - Schranz

Reagovat
Degree

Kucka bude hrať na 100% a Jirka urcite nie

Reagovat
Majk91

Ono nebol problém že hru staval na dvoch DM, veľa klubov/reprezentácií to tak praktizuje a úspešne, skôr ide o to, že ani jeden z tých DM nebol dostatočne kreatívny, poprípade nebol schopný vyviesť loptu. To by sa mohlo vyriešiť po "znovuzrodení" Lobotku. Pozrel som si zápasy Neapola a tak to vyzerá, že z nechceného hráča sa pod Spallettim stane pilierom zálohy. Hral fakt výborne a presne to, čo v repre potrebujeme.

Inak som fakt zvedavý na dnešný zápas. Od Eura síce neubehlo veľa času, ale čo sa týka našich hráčov, tak sa zmenilo za tú dobu dosť veľa. Lobotka opäť hráva a výborne, Hamšík ma po tom divnom riešení s Goteborgom stabilný klub a darí sa mu tam, ďalej do útoku môžeme počítať s gólovým Schranzom, Mak tiež chytil formu, pravidelne hrajúci Pekarík a De Marco môže byť konečne tým ľavým obrancom ktorého sme tak dlho hľadali (pri všetkej úcte k Hanckovi, on je v prvom rade stopér a nie krajný bek).

Reagovat
xawi

pri vsetkej ucte k de Marcovi, tiez to nie je moderny lavy obranca. Kazdoapdne, asi kandidat na zaklad pri tej nasej biede.

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
oli9

1:1

Reagovat
uff

Zaujímavá zostava. Tak hádam niečo uhraju.

Reagovat
messi80

Akože hanckom s valjentom musia jednoznačne hrať.valjent plná minutáž v LA lige a on ho nepostaví ani na eure a ani teraz.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele