Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina H, 5. kolo
04.09.2021 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Marcelo Brozović (© AFP)

Slovensko podlehlo Chorvatsku, v závěru rozhodl Brozović

Také po sobotním večeru platí, že Slovensko v rámci kvalifikace o postup na mistrovství světa do Kataru vyhrálo jenom jeden zápas. Tentokráte si vylámalo zuby na Chorvatsku, jediná branka padla pět minut před koncem a do listiny střelců se zapsal Marcelo Brozović.

Slováci nenavázali na triumf nad Ruskem a remízu ze Slovinska a zůstávají na šesti bodech. První dva týmy (Chorvatsko a Rusko) jim odskočily na rozdíl čtyřech bodů, zbraně stále ještě neskládá Slovinsko.

Úvodní minuty se nesly ve znamení opatrného oťukávání a o první vzrušení se postaral Mislav Oršić, jehož rána ze střední vzdálenosti zaťukala na břevno. O chvíli později mířil ještě přesněji Luka Ivanušec a Rodák si na své konto připsal první zákrok, v další šanci se ocitl Čolak a radost mu včasným skluzem pokazil až Škriniar.

Domácí se připomněli až ve 22. minutě a část stadionu už slavila branku, střela Vladimíra Weisse ovšem prosvištěla těsně vedle. Slováci následně začali nacházet půdu pod nohama a hrubkou v rozehrávce jim pomohl soupeř. Róbert Mak tuto chybu nepotrestal, stejně jako po standardní situaci ze třicáté minuty selhali v zakončení Ľubomír Šatka a Ivan Schranz.

Úvodní půlhodina namlsala všechny fanoušky, závěr první půle ale žádnou další šanci nepřinesl a na tom se nic nezměnilo ani po změně stran. Z utkání se stala taktická bitva, množily se nepřesnosti a zakončení často chyběla přesnost a razance.

Duel tak směřoval k bezbrankové remíze a tu odmítl pět minut před koncem Marcelo Brozović. Centr Majera ze standardní situace ještě dokázala slovenská obrana odvrátit, na na hranici velkého pokutového území se ale do míče opřel záložník Interu Milán a jeho rána z první zapadla přesně k tyči - 0:1.

Slovensko mělo na odpověď minimum času a dokázalo si vypracovat jednu tutovku. Dvě minuty po inkasované brance se dokázal uvolnit Róbert Boženík, vypálil pod břevno a hostům zachránil triumf brankář Ivica Ivušić, ten předvedl konečky prstů vynikající zákrok.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ja by som to dal takto:

Rodák - Pekarík, Šatka, Škriniar, Hancko - -Weiss, Hamšík, Lobotka, Kucka, Mak- Schranz,

Boženík okrem gólu najslabší na ihrisku, Vlado dobre do útoku ,ale slabo v obrane tak radšej ho dať pred Pekaríka ,ktorý lepšie bráni.

Reagovat
Rolf

Ve Slovinsku Schranz měl být vyloučený po úmyslném šlápnutí na soupeře!

Reagovat
jhony16

pohľadom sledoval hru a pri došľapnutí podkĺzol, faul som videl, no úmysel nie

Reagovat
uff

Ja by som nedal Kucku a radšej Hromadu. Poprípade Hromada namiesto Weissa. Weiss by nemal podľa mňa začať od začiatku. Takisto je tam možnosť dať Dudu. No uvidíme.Namiesto Šatku by som dal konečne Valjenta.

Reagovat
crusty

Podľa mňa najhorším hráčom proti Slovinsku bol Schranz. Božo sa po tom góle trochu zdvihol, pár krát podržal a pekne rozohral loptu. To Schranz bol márný celý zápas a veľké šťastie ze nebol vylúčený.

Reagovat
oli9

0:2

Reagovat
Liquid

Brozovič gooooool !

Reagovat
lojzah

Chvilku jsem se díval a připadá mi, že kvalita trávníku na Tehelnom poli odpovídala názvu stadionu. Bylo to víc pole, než trávník. Na to, že je stadion docela nový, mě to dost překvapilo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele