Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina F, 1. kolo
25.03.2021 20:45 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Kalajdžić opět řádil, přesto si Rakousko odvezlo ze Skotska pouze bod

Až v druhé půli duelu mezi Skotskem a Rakouskem začaly padat branky. Na každé straně se střelci prosadili rovnocenně dvakrát a obě mužstva se tedy rozešla smírně. z výsledku budou více nešťastní asi hosté z alpské země, neboť v glasgowském Hampden Parku dvakrát vedli. Domácí ale pokaždé našli odpověď.

Vynikající formu potvrdil Saša Kalajdžić. Útočník Stuttgartu sázi v německé soutěži jeden gól za druhým a fazonu si očividně přenesl i do národního mužstva. Ani dva zásahy mladého forvarda však nezajistily Rakousku tři body. Za Skotsko totiž odpověděli Grant Hanley s Johnem McGinnem, přičemž především druhý jmenovaný se parádně trefil nůžkami.

Nebylo příliš překvapením, že v základní jedenáctce hostů dominovali legionáři z německé Bundesligy. Přesto některé známé tváře zůstaly trochu nečekaně na lavičce. Z tradičních opor odpočívali například obránce Ulmer či středopolař Sabitzer. Mezi třemi tyčemi dostal šanci gólman LASKu Alexander Schlager. Skoti naopak nasadili od úvodního výkopu v podstatě to nejlepší, co měli k dispozici.

Zpočátku však "Tartanová armáda" pouze sledovala útočnou snahu soupeře. Již ve druhé minutě střílel po úniku Baumgartnera jen těsně vedle tyče Kalajdžić, o čtyři minuty později zase hlavičkoval po rohovém kopu Alaby nepřesně Ilsanker. V sedmnácté minutě už musel do pohotovosti brankář Skotska Marshall, jehož střelou po zemi protáhl Baumgartner. Mezi tři tyče pálil za dalších pět minut také Alaba, ovšem tentokrát měl Marshall snadnou práci.

Až poté se domácí začali častěji dívat na polovinu soupeře, jenže pokusy Armstronga z 29. a 31. minuty měly k úspěchu daleko. A tak nemohoucím Skotům musel těsně před přestávkou pomoct k vyložené šanci rakouský gólman Schlager, který mizerně rozehrál. Následně ale svou chybu napravil, když vychytal Christieho.

Také vstup do druhého poločasu vyšel lépe Rakousku, které se tentokrát dočkalo i gólového vyústění. Grillitschovu ránu z dálky dorazil po zákroku Marshalla do sítě Kalajdžić. Skotové sice reklamovali ofsajd, rozhodčí ale branku posvětil. Domácím tak nezbývalo nic jiného než se pokusit o vyrovnání. Ke zteči zavelel hned dvě minuty po inkasování Armstrong, jemuž po přízemní křižné střele z úhlu scházel ke štěstí opravdu kousek.

V 71. minutě už se však svěřenci trenéra Stevena Clarka dočkali vyrovnání. O'Donnell rozehrál standardní situaci na Hanleyho, kterého nezastihli Ilsanker s Lainerem a obránce domácích tak hlavičkou překonal Schlagera. Jenže Rakušané si o devět minut později vzali ztracený náskok zpátky. Lainer napravil předchozí zaváhání a přesným pasem nalezl Kalajdžiće, jenž tak měl po druhém gólu náběh na to, aby se stal hrdinou zápasu...

To by ale hostující zadáci museli lépe bránit. V 85. minutě totiž Rakušané neuhasili nebezpečí před vlastní svatyní, čehož využil McGinn, který se parádně položil do nůžek a akrobatickým zakončením opět srovnal na již definitivných 2:2. Poslední nebezpečná střela Lainera z 89. minuty totiž letěla o značný kus vedle.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
veikko

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele